vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova relansează bătălia pentru titlu!

Oltenii înving campioana și se apropie la 5 puncte de prima poziție. Cristea a debutat cu gol pe Oblemenco.

Dor de fotbal în Bănie! Peste 25.000 de oameni au luat cu asalt stadionul „Ion Oblemenco”, să-și ia rămas bun de la idolul Alexandru Mitriță și să vadă la lucru noua achiziție, Andrei Cristea. Startul de meci nu le surâde oltenilor din tribune, când Omrani scapă din marcaj în minutul 1 și trage în plasa laterală. Craiova ripostează până să se închidă primul sfert de oră al jocului. Mihăilă pătrunde pe banda stângă, până-n tușă, pasează înapoi, iar Cristea, vârf autentic, nu iartă. Primul meci pe Oblemenco pentru CSU Craiova, primul gol. Craiovenii au 1-0 și închid toate drumurile spre poarta lui Pigliacelli. Strategia lui Mangia iese și oltenii intră la pauză în avantaj.
Partea secundă e mai echilibrată. Ardelenii nu mai sunt călare pe defensiva olteană, ca-n prima parte. Nu mai au reacția din prima. Și, când meciul părea să se stingă, Koljic, deschis cu pasă în spatele apărării de Pigliacelli, îl lobează pe Arlauskis. E 2-0. Soarta punctelor e pecetluită. În urma victoriei cu CFR Cluj, CSU obține matematic prezența în play-off și se apropie la 5 puncte de primul loc.

Mangia: „Atitudine bună, dar trebuie să fim mai calmi”
La finalul meciului, cu punctele asigurate, Devis Mangia a recunoscut că CFR Cluj a fost superioară în prima repriză: „N-a fost totul perfect, rezultatul e bun, dar în prima repriză CFR Cluj a jucat mai bine decât noi. În partea a doua am avut mai multă personalitate. Atitudinea a fost bună, dar trebuie să fim puțin mai calmi. Putem crește de la meci la meci. Acum nu mă gândesc la titlu, ci la meciul cu Hermannstadt”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cristea: „Dedic golul și victoria suporterilor”
Andrei Cristea a deschis scorul în meciul cu CFR Cluj, iar la final a spus: „Sunt foarte fericit pentru gol, pentru evoluție, dar în special pentru victorie. A fost o atmosferă fantastică. Noi vrem să dăm totul pentru club și pentru suporterii noștri. Am avut impresia că sunt în altă țară, că sunt în Germania. Avem niște suporteri extraordinari, le dedic golul și victoria. Mă bucur că înscriu, că îmi ajut echipa, vreau să ne batem la campionat, să fim o încântare”.

Bancu: „Cu 30.000 de oameni alături a fost fantastic”
Căpitanul oltenilor spune că se poate trece peste pierderea din această iarnă: „Voi încerca să mă descurc și fără Mitriță. Mihăilă s-a descurcat bine, voi încerca să joc alături de el”. Bancu a explicat care a fost principalul atu al oltenilor: „Ne-am făcut treaba pe fază de apărare. Suntem fericiți că am marcat și nu am primit gol. Am lucrat la antrenament bine, s-a văzut și pe teren. Am reușit să ne impunem astăzi”. Și al doilea atu: „Cu 30.000 de oameni alături a fost fantastic, nu doar pentru Cristea, ci pentru noi toți. Am adus anul trecut Cupa, să vedem ce va fi. Important e să reușim și în meciurile următoare să facem faza defensivă la fel de bine”.

CSU Craiova – CFR Cluj 2-0
A marcat: Cristea 14, Koljic 78
Craiova: Pigliacelli – Martic, Tiago, Kelic, Bancu – Mateiu, Cicâldău – Meza Colli (61 Bărbuț), Cristea (74 Nuno Rocha), Mihăilă (83 Fedele) – Koljic. Antrenor: Devis Mangia.
Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Lang, Camora – Ioniță (61 Petrila), Dokovic, Cullio – Păun (72 Costache), Omrani, Deac. Antrenor: Toni Conceicao.
Arbitri: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe

Politica