joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Femeia refuzată de un medic pneumolog din Târgu Jiu a murit

Pacienta în vârstă de 63 de ani, refuzată la un consult de un medic pneumolog din Târgu Jiu, a decedat la spitalul din Craiova. Gorjeanca venise la spitalul Județean cu o viroză respiratorie, iar un medic a refuzat să o consulte, motivul fiind salarizarea.

Cazul pneumologului este anchetat de conducere, după ce pe foaia de observație a pacientului a fost trecut motivului refuzului. Și anume, lipsa de personal și salarizare necorespunzătoare. Potrivit documentelor privind veniturile medicilor, doctorița câștiga peste 10.000 de lei pe lună.

„Nu s-a făcut această manevră pentru că era o boală infecțioasă. Asistenta mea, singura care poate să facă această manevră, deși nu este în atribuțiile ei, este însărcinată în 9 luni. Nu puteam să o expun la acești microbi mai ales că echipamentul nostru lasă de dorit. Eu nu i-am permis asistentei să facă această manevră. Ea, ca și mine, s-a specializat pe banii ei și nu primește vreun spor pentru că face această bronhoscopie pe care eu o fac de trei ani fără să primesc vreun spor. Colaborarea între noi presupune că veniți, mă rugați, pentru că nu sunt salarizată în plus. Nu mi s-a recunoscut niciodată faptul că mă expun la germeni nici eu, nici asistenta”, a declarat medicul pneumolog.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducerea Spitalului Județean din Târgu Jiu a început o anchetă.

„Este regretabil că a decedat doamna, la Craiova. Nu tolerăm aşa ceva. Procedura este mai delicată şi mai amplă, nu pot să iau măsuri până când nu primesc de la Comisia de Disciplină. Aştept nişte propuneri de la Colegiul Medicilor privind cercetarea pe care am dispus să o facă, mai am Comisia de Disciplină să facă verificarea respectivă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Politica