marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lecţii gratuite de igienă orală pentru 9.000 de elevi vâlceni

Lecţii gratuite de igienă orală în şcolile din Vâlcea, în cadrul unui program derulat de Crucea Roşie, în parteneriat cu o firmă din România. Peste 9.000 de elevi vor beneficia de acest program aflat la cea de-a doua ediţie.

Voluntarii Crucii Roşii îi vor învăţa pe elevii din şcolile din mediul rural ce să facă pentru a avea dinţi sănătoşi şi frumoşi.

„În proiect sunt prinse anul acesta 91 de unităţi şcolare din mediul rural, dar şi din câteva oraşe mici din judeţ, în total fiind 9.111 elevi cărora le vom livra, prin intermediul voluntarilor şi al cadrelor didactice din şcolile respective, această lecţie de igienă dentară. Copiilor li se explică, într-un mod interactiv, tehnica de periaj dentar, iar la final le donăm şi instrumentele necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: periuţa şi pasta de dinţi, dar şi pliante cu sfaturi utile pentru părinţi. De asemenea, în pacheţele acestea le vom da şi săpun, lecţiile de igienă dentară fiind completate de informaţii privind importanţa spălării mâinilor, pentru ca cei mici sa fie protejaţi de afecţiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare”, potrivit reprezentanţilor Crucii Roşii, filiala Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lecţii de igienă orală au fost ţinute deja în unităţi de învăţământ din 30 de localităţi din judeţ.

Politica