joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Al doilea deces din cauza gripei. Victima e o femeie de 41 ani

O femeie, în vârstă de 41 de ani din Vişina, a murit în urma complicaţiilor cauzate de virusul gripal, acesta fiind cel de-al doilea deces din cauza gripei înregistrat în judeţ, după ce la finalul lunii trecute, un bărbat, de 54 ani, din Icoana, a fost răpus de boală.

Femeia era de mai bine de o săptămână internată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina. Sâmbătă seara a făcut de două ori stop cardio-respirator şi a răspuns manverelor de resuscitare. Cel de al treilea i-a fost fatal. Femeia, care are acasă doi copii, nu avea alte boli asociate, însă a făcut complicaţii din cauza gripei.

„Avem încă un pacient decedat ce a fost confirmat cu gripă. Aceasta se afla de mai bine de o săptămână la Terapie Intensivă. Nu avea alte boli asociate, dar a făcut complicaţii din cauza gripei”, a spus directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Andrei Ştefănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În stare gravă, la Terapia Intensivă a Spitalului Slatina se află şi un angajat al Ministerului de Interne, diagnosticat cu gripă. Bărbatul, de 51 ani, este intubat. El s-a prezentat, la începutul săptămânii trecute, la UPU Slatina într-o stare foarte gravă, fiind preluat de medicii slătineni. Pentru că starea s-a deteriorat rapid, pacientul a fost internat la Terapie Intensivă, între timp venind şi confirmarea pentru virusul gripal. Bărbatul nu are alte boli asociate.

Politica