vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Piaţa Chiriac, desfiinţată. Primăria îşi face sediu aici

A treia piaţă a Craiovei, deschisă la 1890 sau 1915, data nefiind clară, va fi desfiinţată de Primărie. Este vorba despre Piaţa Chiriac, una odată plină de comercianţi de legume-fructe, dar şi de păsări, singura piaţă autorizată, anul trecut, pentru sacrificarea mieilor.
Primăria Craiova vrea să construiască aici un sediu pentru unele direcţii din subordine.

Consilierii locali municipali vor avea pe masă, la şedinţa de joi, un proiect ce prevede preluarea Pieţei Chiriac de la SC Pieţe şi Târguri, la Primărie. Aceasta pentru că administraţia locală vrea să construiască aici o clădire.
„Având în vedere faptul că autoritatea publică locală a identificat Piaţa Chiriac ca locaţie pentru construirea unei clădiri de interes public, în care să îşi desfăşoare activitatea direcţii din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, Direcţia Patrimoniu prin adresa nr.184052/13.11.2018, a înştiinţat SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL de necesitatea preluării din concesiune a bunurilor situate în Craiova, str. Pieţii, nr.1, Piaţa Chiriac. Prin adresa nr.7149/11.01.2019 SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL ne aduce la cunoştinţă că au luat act de solicitarea transmisă prin adresa mai sus menţionată şi după adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Craiova, vor demara toate procedurile pentru eliberarea şi predarea bunurilor Pieţei Chiriac. Bunurile ce fac obiectul preluării sunt amplasate pe terenul situat în Craiova, str. Pieţii nr.1 (fost Bdul Gheorghe Chiţu) – „Piaţa Chiriac” în suprafaţă măsurată de 4.701 mp, ce aparţine domeniului public al Municipiului Craiova, conform Hotărârii Guvernului nr.965/2002 poziția 4748”, se arată în proiectul ce va fi supus joi votului consilierilor locali.

Potrivit unor surse, Primăria Craiova ar urma să construiască aici sediu pentru Direcţia de Taxe şi Impozite.
Comercianţii de legume şi fructe din Piaţa Chiriac s-au mutat din martie anul trecut în Târgul Municipal din cartierul 1 Mai. Rămâne de văzut ce spaţiu va găsi SC Pieţe pentru vânzarea mieilor de Paşte în acest an.
Piaţa Chiriac a fost a treia piaţă a Craiovei, după pieţele Elca şi Marşeu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica