miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a declarat stare de urgenţă! Gunoiul Doljului ar putea fi dus cu forţa la Mofleni

Gunoiul Doljului ar putea fi aruncat cu forţa în groapa de la Mofleni, după ce de mai bine de o lună Eco Sud refuză accesul maşinilor de gunoi aici. S-a declarat stare de urgenţă. Decizia a fost luată, miercuri, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Din punctul meu de vedere asta este o situaţie deosebită şi l-aş putea numi un pericol iminent. Este vorba în primul rând de sănătatea populaţiei. Eu consider că a venit momentul să luăm act de această stare de urgenţă”, a afirmat prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a precizat: „Pentru Consiliul Judeţean este unul dintre cele mai grave lucruri cu care ne-am confruntat până acum. (…) Astăzi am avut o întâlnire cu mai mulţi primari şi ne-au întrebat când se ridică aceste deşeuri. Şi noi am ajuns cu cuţitul la os şi este una dintre măsurile pe care nu ne-am fi dorit să o luăm, ne-am fi dorit pe cale amiabilă, să plătim un tarif rezonabil”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Riscurile pentru sănătatea populaţiei, în condiţiile în care nu se ridică deşeurile sunt evidente, pentru că aceste deşeuri, atunci când temperaturile cresc, încep să se descompună şi atunci vor produce nişte reziduri care se pot infiltra în sol, afectând şi plantele şi animalele şi pot declanşa o serie de boli”, a declarat directorul DSP Dolj, Ludmila Prunariu.

Monica Mateescu, directorul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Dolj, a precizat că este spaţiu suficient la groapa de gunoi de la Mofleni şi că, potrivit autorizaţiei de mediu acordate pentru celula 6 a depozitului de deşeuri, funcţioal încă din vară, toate localităţile din judeţ pot duce gunoiul numai la această groapă, singura conformă din zonă.

Decizia autorităţilor poate fi atacată de Eco Sud în instanţă.

Politica