sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un angajat de Psihiatrie şi un altul de la DGASPC Olt, cercetaţi pentru trafic de influenţă

Un infirmier al Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Slatina şi o consilieră din cadrul DGASPC Olt au fost plasaţi sub control judiciar pentru trafic de influenţă, după ce au primit peste 3.000 lei de la o femeie pentru a-i facilita acesteia obţinerea pensiei de invaliditate. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi în cazul celei care a cumpărat influenţa, dar şi al concubinei infirmierului, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, prevalându-se de influenţa pe care o are asupra medicilor şi asistentelor din cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, infirmierul Ilie Constantin, împreună cu consilierul în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Marilena Jianu au pretins şi au primit de la Georgeta Berlinschi suma de 3.300 lei, promiţându-i acesteia că-i vor facilita obţinerea pensiei de invaliditate ori de handicap. Cei doi i-au spus femeii că au cunoştinţe printre mediciicare eliberează acte medicale necesare dosarului de pensionare pe caz de boală, dar şi printre persoanele cu funcţie de conducere – director DGASPC ori Direcţia Muncii, oameni care pot influenţa îndeplinirea actului de către funcţionarii competenţi.

„Prin aceasta, inculpaţii Constantin Ilie şi Jianu Marilena s-au prevalat de funcţiile pe care le îndeplinesc în cadrul SJU Slatina şi respectiv DGASPC Olt, promiţând, în schimbul unor sume de bani, că vor realiza scopul acţiunii acestora, acela de a determina funcţionarii competenţi să elibereze actele medicale necesare”, se arată în comunicatul citat. Anchetatorii mai arată că Ilie Constantin „lucra” prin intermediul concubinei sale, Florin Vlaicu, în perioada în care era internat în spital din cauza anumitor afecţiuni medicale de care acesta suferă. „Astfel, în cunoştinţă de cauză, şi la îndemnul inculpatului Constantin Ilie, inculpata Vlaicu Florina s-a întâlnit cu inculpata Berlinschi Georgeta, primind de la aceasta acte medicale-trimitere de la medicul de familie, adeverinţe, copie de pe înscrisul care atestă concediul medical (pentru care se dorea prelungirea), cardul de sănătate şi suma de 300 lei, urmând ca inculpatul Constantin Ilie să-şi exercite influenţa asupra cadrelor medicale competente a prelungi concediul medical al inculpatei Berlinschi Georgeta”, mai spun anchetatorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii arată că, în anul 2017, Marilena Jianu şi Ilie Constantin, cu ajutorul Florinei Vlaicu, au primit sume de bani de la inculpata Georgeta Berlinschi, promiţând că-şi vor folosi influenţa pentru emiterea de acte necesare fie acordării prelungirii concediului medical, fie necesare întocmirii dosarului de pensionare pe caz de boală sau chiar a acordării gradului de handicap/invaliditate şi a pensiei aferente. În schimbul şpăgii, Georgeta Berlinschi a obţinut o pensie de invaliditate, pentru care primeşte lunar suma de 640 lei. Procurorii mai spun că împotriva ordonanţei de dispunere a măsurii priventive a controlului judiciar, Ilie Constantin a formulat o plângere care a fost, însă, respinsă prin încheierea de Tribunalul Olt.

Ilie Constantin, infirmierul din cadrul Secţiei de Psihiatrie Slatina plasat sub control judiciar, a fost detaşat pe o altă secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că infirmierul a fost mutat pe Secţia de Pneumoftiziologie Scorniceşti. „Conform ordonanţei de control judiciar, nu mai are voie să activeze pe Secţia de Psihiatrie. Va fi detaşat pe o altă secţie, în speţă la Pneumoftiziologie Scorniceşti”, a declarat Rotea.

La rândul său, directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, a declarat că va lua măsurile care se impun şi în cazul consilierei din cadrul Direcţiei, Marilena Jianu, plasat sub control judiciar în acelaşi dosar ca şi infirmierul Ilie Constantin. Piroşca a precizat însă că instituţia nu a primit încă o comunicare oficială din partea procurorilor.

Politica