marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ouă contaminate cu Fipronil, vândute în magazine din Gorj!

Câteva zeci de mii de ouă contaminate cu insecticid folosit pentru combaterea căpușelor au fost vândute în magazinele din județul Gorj. Specialiștii susțin că efectele sunt destul de grave, însă până acum niciun gorjean nu s-a prezentat la medic cu probleme.

Ouăle sunt de la o fermă din Drăgăneşti, județul Teleorman, majoritatea vândute în magazine din județul Gorj. Au fost găsite 4 milioane de ouă contaminate cu Fipronil. Din acestea peste 14 mii au fost distribuite în Gorj.

„Din păcate, și în județul Gorj au ajuns un număr de 14.160 de ouă. Au fost retrase doar 69 de bucăți. Din păcate, 14.091 de ouă deja fuseseră date în consum. Este vorba de o fermă avicolă dintr-un județ vecin, ouăle au venit printr-un distribuitor din județul Olt. Imediat când am fost notificați, ne-am deplasat și am constatat. Este vorba despre ouă care au fost supuse analizelor și s-a demonstrat că au substanța respectivă în ele”, a declarat directorul DSV Nicolae Călescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, conducerea DSV susține că ouăle au ajuns să fie vândute pe raza municipiului Târgu Jiu, dar și în județul Gorj.

„În situația în care omul ingerează această substanță pot apărea efecte grave. Numai inconștiența celor de la fermă a putut să aducă aceste efecte asupra populației. Persoanele care prezintă simptome de boală să se deplaseze la medicul de specialitate. Ouăle au fost vândute în Târgu Jiu și Mătăsari dar au fost distribuite în cantități mici pe la magazinele alimentare”, a adaugat directorul DSV Nicolae Călescu.

Politica