marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Niculae Bădălău și Daniel Breaz habar n-au ce conduce acum România la nivel european

Miniștrii Niculae Bădălău și Daniel Breaz, dar și europarlamentarul Maria Grapini nu știu nici la această oră ce președinție a preluat România de la 1 ianuarie 2019, confundând grav instituții fundamentale la nivel european.
Ministrul Culturii, Daniel Breaz a declarat luni seara, într-o emisiune tv, că România deține acum „președinția Consiliului Europei”. Daniel Breaz este rector al Universității „1 Decembrie” din Alba Iulia, dar și senator PSD.

Joi au urmat alte două gafe din partea unor reprezentanți de top ai actualei majorități guvernamentale. Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a declarat în direct la un post de televiziune că România conduce acum Consiliul European, funcție deținută, cum am mai precizat, de Donald Tusk.
Și mai vehement a fost europarlamentarul Maria Grapini, care i-a transmis o scrisoare deschisă președintelui Iohannis, în care îi cere imperios acestuia: „Vă cer, domnule președinte, să intelegeți că Președinția Consiliului European este a tuturor românilor, și nu a Guvernului! (…) Nu confiscați Președinția Consiliului European pentru obiective politice personale! Maturizați-vă!”.
România a preluat de la 1 ianuarie 2019 președinția rotativă semestrială a Consiliului Uniunii Europene, instituția care reunește miniștrii din statele membre UE. În schimb, Consiliul European este constituit din șefii de stat și de guvern din UE, și este condus în acest moment de președintele Donald Tusk, cel care a ținut recent un discurs memorabil la Ateneul Român.

Politica