marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: ,,Vestea arestării suspecților de omor aduce siguranță cetățenilor!”

Localnicii din satul Scăpău, comuna Devesel, județul Mehedinți, s-au mai liniștit și se simt mai în siguranță după ce au aflat că magistrații Tribunalului Mehedinți au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi „Bonculescu” suspectați că au ucis cu bestialitate o bătrână din localitate în urmă cu câteva zile. Căci la vremea respectivă, când s-a aflat că Bonculescu Mircea Nicolae zis „Cosmin” de 32 de ani și Bonculescu Claudiu de 38 de ani, doi derbedei din sat, au intrat noaptea în casă peste o bătrână, Gheorghița Roman de 72 de ani și au omorât-o în scop de jaf, majoritatea localnicilor din Scăpău s-au speriat rău de tot. Primarul comunei Devesel, liberalul Fabian Drocan (foto) ne-a declarat că arestarea celor doi suspecți de crimă este o măsură necesară, corectă și firească atâta vreme cât la dosar există probe concludente în acest sens: „În astfel de cazuri se impune clar măsura arestării preventive, pentru siguranța cetățeanului. Vestea arestării ne bucură, pentru că s-a rezolvat repede cazul. Dar să vedem și finalul. Să nu se creadă că satul Scăpău e un sat de oameni certați cu legea, de infractori periculoși. Nu. Scăpăul e un sat frumos, în mare majoritate cu oameni frumoși, cumsecade și gospodari. Acești Bonculescu și alți ca ei, puțini la număr, s-au stabilit aici de câțiva ani. Satul Scăpău a dat oameni mari acestei țări și vă pot da câteva exemple. Este vorba de domnul Gheorghe Robu, fost procuror general al României și dacă nu mă înșel și fost ministru al Justiției, domnul general Cetină, șeful Intendenței Armatei, și alții”, ne-a declarat primarul din Devesel, Fabian Drocan.

 

Crima care a șocat comunitatea

Bătrâna Gheorghița Roman, ce locuia singură în Scăpău, a fost omorâtă în propria casă. O știa toată lumea, doar avea magazin în curtea casei. Fapta s-a petrecut la începutul anului iar criminalii au vrut potrivit anchetatorilor , banii din casă. Prin sat se răspândise vorba că ar avea 10.000 de euro pe undeva. Trupul bătrânei a fost descoperit plin de sânge și ciuruit de răni. S-a vorbit prin sat că i-au dat cu o rangă în cap, au tăiat-o cu o sabie şi i-au băgat o igliţă (n.r. andrea) în picior. Însă anchetatorii vorbesc doar de multiple lovituri aplicate cu un corp metalic, un vătrai. I-au luat din casă un lănţişor şi un card de pe care se pare că au scos bani a doua zi. I-au smuls din ureche și cerceii. Corpul fără viață a fost descoperit de un vecin căruia nu i-a răspuns la telefon, iar omul îngrijorat a intrat în bătătură să vadă ce s-a întâmplat. Nu se știe dacă femeia a murit în urma rănilor sau era în viață când au plecat criminalii. În câteva minute localitatea liniștită s-a umplut de forțe de intervenție, echipe de cercetare. Au urmat zile tensionate și panica a cucerit localitatea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Polițiștii au prins doi suspecți, de aici din localitate, pe care i-au identificat după imaginile sistemului de supraveghere instalat pe străzi. Am făcut bine că am investit banii în camere video că am rezolvat cazul”, ne-a declarat primarul Drocan Fabian.

Acesta ne-a dezvăluit și numele suspecților, Claudiu Bonculescu de 38 de ani și Bonculescu Mircea Nicolae de 32 de ani.

„Erau beți și pentru că n-au găsit bani s-au mulțumit cu produse din magazin, pachete de țigări, pungi cu pufuleți și bere. Nu sunt frați, nu e tată și fiu. Sunt rude. Nu sunt recidiviști”, ne-a declarat primarul Fabian Drocan.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Județean Mehedinți, procurorul Fănică Cercel, a declarat imediat după reținerea celor doi că niciunul dintre ei nu recunoaște faptele. Însă la dosar sunt probe solide din moment ce ulterior instanța a dispus arestarea preventivă în cazul ambilor suspecți.

„Niciunul din cei doi bărbaţi reţinuţi nu recunoaşte fapta. A fost lovită cu un obiect metalic, au lăsat-o în stare de inconştienţă şi a murit în urma hemoragiei. A fost găsită cu multiple lovituri la cap”, a precizat procurorul Fănică Cercel de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi.

Iată soluția Tribunalului Mehedinți de arestare a celor doi Bonculescu:

Complet: C6 DL
Tip soluție: admite cererea
Soluția pe scurt: ,,În baza art. 226 alin. 1 şi alin. 2 din C.p.p., rap. la art. 223 alin. 2 şi art. 224 alin. 2 din C.p.p. şi art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e din C.p.p., Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi în dosarul nr. 14/P/2019, faţă de inculpaţii Bonculescu Mircea Nicolae, zis Cosmin şi Bonculescu Claudiu. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor BONCULESCU MIRCEA NICOLAE, zis Cosmin și BONCULESCU CLAUDIU, cercetaţi pentru săvârșirea infracţiunii de omor, faptă prev. de art. 188 alin. 1 C.p., pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 09.01.2019 şi până la data de 07.02.2019, inclusiv. În baza art. 230 din C.p.p., Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţi. În baza art. 275 alin. 3 şi alin. 6 din C.p.p., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Sumele de câte 260 lei, reprezentând onorariile avocaţilor din oficiu – Ochea Marian, conform delegaţiei nr. 56/2019 şi Stanomir Andrei, conform delegaţiei nr. 55/2019 -, emise de Baroul Mehedinţi, rămân în sarcina statului şi vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă, potrivit art. 204 C.p.p.. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi 09.01.2019, orele 00:30 la sediul Tribunalului Mehedinţi.”
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  3/2019  08.01.2019

Politica