vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Conducta de gaze Craiova – Calafat. „Primarii să pregătească documentele pentru a-şi asigura firma de distribuţie”

Transgaz a solicitat administraţiei judeţene să ia legătura cu primarii localităţilor de pe traseul conductei de gaze Craiova – Calafat şi să le solicite acestora să depună documentele necesare pentru a avea o firmă de distrubuţie la finalizarea proiectului, a afirmat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa.

„Vorbim de o investiţie foarte mare care porneşte din Craiova şi care ajunge la Segarcea, pentru început. Aşa cum am discutat cu conducerea Transgaz în aceste zile este prima etapă, aceştia se pregătesc şi de etapa a doua – Segarcea – Băileşti şi de etapa a treia – Băileşti – Calafat şi chiar ne-au rugat să facem apel la primarii localităţilor să poată să îşi pregătească documentele pentru a-şi asigura firma de distribuţie, pentru că, aşa cum ştiţi, durează foarte mult, până şi un an, până să se obţină toate avizele pentru firma de distribuţie”, a spus Prioteasa.

Reamintim că Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „Transgaz“ S.A. Mediaș a anunţat, în octombrie anul trecut, semnarea contractului pentru realizarea tronsonului Craiova – Segarcea din conducta Craiova – Calafat, anunţă preşedintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform unei informări pe care administraţia judeţeană a primit-o de la Transgaz, contractul a fost încheiat cu firma CIS GAZ S.A., având valoarea de 33.528.765 de lei, fără TVA.

Primul tronson va asigura asigura alimentarea cu gaze naturale pentru orașul Segarcea și cinci comune de pe traseu, cu o populație cumulată de aproape 25.000 de locuitori.

„La solicitarea CJ Dolj, conducerea «Transgaz» ne-a remis o informare privind o investiție majoră pentru care instituția noastră a emis autorizația de construire: realizarea segmentului Craiova – Segarcea din conducta de transport al gazelor naturale ce are ca punct terminus municipiul Calafat.

Documentul amintit aduce o veste extraordinară, care răspunde unor mari așteptări ale locuitorilor din comunele Cârcea, Malu Mare, Ghindeni, Teasc, Calopăr și din orașul Segarcea – un areal în care trăiesc aproape 25.000 de doljeni. (…) Vorbim despre un demers complex, care implică realizarea acestei conducte subterane, cu regim de înaltă presiune, pe o distanță de aproape 40 de kilometri, iar costurile reflectă și ele amploarea acestei investiții, a cărei valoare depășește 8 milioane de euro”, a declarat, în octombrie, Ion Prioteasa.

Politica