vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vagoane cu cărbune, blocate de mineri. Ce au de gând energeticienii doljeni

Vagoane încărcate cu cărbune, urmau să plece, marți dimineața, din Cariera Roșiuța, județul Gorj, la Termocentrala Ișalnița din județul Dolj, dar nu au putut fi preluate de locomotivă din cauza minerilor care au blocat calea ferată. Salariatii de la CEO continua prostestul si nu au acceptat oferta făcută, luni, de Ministerul Energiei care le-a propus o majorare salarială cu 12% şi acordarea de vauchere de vacanţă. Energeticienii din cadrul SE Ișalnița din județul Dolj vor să se alăture colegilor mineri și urmează să iasă în fața termocentralei, însă fără a bloca activitatea unității.

În legătură cu stocul de cărbune, nu se știe dacă grupurile de la Ișalnița și Craiova II își vor reduce activitatea din cauza cantității de cărbune.

Negocierile de luni, de la București, dintre reprezentanții Ministerului Energiei și sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia nu au detensionat situația din colosul energetic. Oamenii sunt nemulțumiți de ce li s-a propus, vouchere de vacanța și 12% majorări salariile, spunând că este mult prea puțin. Nici avertizările secretarului de stat Doru Vișan, nici rugămințile cu substrat amenințător ale directorului general Boza, nu i-a determimnat pe protestatari să renunțe. Nu este știută exact situația stocurilor de cărbune, dacă termocentralele își vor reduce activitatea sau nu, însă aceasta pare să fie ultima grijă a oamenilor din carierele de lignit ale Olteniei”, au precizat reprezentanții Sindicatului Ișalnița.

Politica