vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Subvenția pe usturoi 2019: cererile se depun până la 15 mai

Programul de susţinere a producţiei de usturoi cu 1.000 euro/hectar va debuta în 2019, fermierii urmând să depună cererile pentru obţinerea finanţării la Direcţiile Agricole Judeţene până la data de 15 mai.

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cei care beneficiază de acest sprijin trebuie să cultive minimum 3.000 mp şi valorifică 5 tone de usturoi.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a transmis direcţiilor agricole din teritoriu programele ministerului, demarate în 2017, dar care vor continua şi în 2019. Este vorba de Programul de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate cu o alocare de 3.000 euro pe legumicultor într-un an, programul de susţinere a crescătorilor de ovine cu un leu pe kilogramul de lână pentru comercializarea acestui produs şi schema de ajutor de minimis pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, ministrul a precizat că grupurile de producători, crescătorii de animale sau cooperativele pot obţine fonduri europene pentru finanţarea unor abatoare mobile prin intermediul Submăsurii 4.2 ‘Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole’ din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. În acest sens, potenţialii beneficiari pot depune proiecte privind achiziţia şi înfiinţarea de abatoare mobile până la data de 31 ianuarie 2019.

Politica