sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de mii de deţinuţi, eliberaţi în baza recursului compensatoriu

În perioada 2014-2018, dintr-un total de 14.402 deţinuţi care au beneficiat de prevederile legii, 11.851 au fost eliberaţi condiţionat, iar restul de 2.551 au fost eliberaţi la termen, potrivit datelor furnizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

De asemenea, din totalul persoanelor puse în libertate, 724 au revenit în penitenciar, reprezentând un procent de 5,02% din totalul beneficiarilor recursului compensatoriu.

Potrivit reprezentanților ANP,  persoanele care au revenit în penitenciar, după momentul liberării, au săvârşit fapte de natură penală în perioada postdetenţie, parte dintre acestea având pe rol alte cauze penale, în diferite stadii de instrumentare, încă dinaintea punerii în libertate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Precizările vin după ce în ultima perioadă au fost lansate în spaţiul public critici faţă de recursul compensatoriu, întrucât mai mulţi deţinuţi eliberaţi au recidivat.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reiterat faptul că recursul compensatoriu, criticat din cauza recidiviştilor, a fost iniţiat de guvernarea tehnocrată şi CSM l-a avizat, subliniind totodată că proiectul a intrat în vigoare după ce el a fost învestit în funcţia de ministru.

Politica