joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Taxele şi impozitele, plătite de pe telefonul mobil

Impozitele și taxele locale vor putea fi plătite de către slătineni de pe telefonul mobil, în urma implementării de către Primăria Slatina a unui proiect cu fonduri europene în valoare de aproape trei milioane de lei.

Totodată, directorul Direcţiei Generale Economice a Primăriei Slatina, Alin Calotă, a declarat că şi certificatele fiscale și autorizațiile pentru traficul greu, documente pentru obținerea cărora slătinenii ar fi trebuit să ajungă cel puțin o dată la ghişeu, se vor putea obține online.

Toate aceste servicii vor fi modernizate în cadrul proiectului „eSlatina – Proiect de simplificare a procedurilor și introducerea de instrumente electronice pentru cetățenii Municipiului Slatina”. Acesta va fi finalizat în cel mult un an și jumătate, cu un buget total de aproape trei milioane de lei, în mare parte bani europeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Încercăm să implementăm câteva proiecte pe fonduri europene, pentru a facilita accesul contribuabililor la anumite aplicații online. Încercăm plățile pe Internet pentru impozite și taxe locale și de pe dispozitivele mobile, plata pe internet a autorizațiilor de trafic greu, a celor care tranzitează orașul cu mașini de mare tonaj, eliberarea online de certificate fiscale sau depunerea pe Internet a petițiilor”, a explicat Alin Calotă.

El a adăugat că serviciul de eliberare a certificatelor fiscale este cel mai solicitat dintre acestea, iar eficientizarea lui ar fi necesară.

Am făcut o statistică, avem o medie de 200 de cereri pe zi, iar angajații sunt insuficienți pentru a mulțumi pe toată lumea”, a mai spus Calotă.

Politica