marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISU Olt vrea să operaţionalizeze, în acest an, un nou punct de lucru în nordul judeţului

Pompierii olteni vor să operaţionalizeze, în acest an, un nou punct de lucru în nordul judeţului, astfel ISU Olt putând să acopere intervenţiile de pe întreg teritoriul.

Noua bază operaţională a ISU Olt ar urma să funcţioneze în comuna Dobroteasa, de aici urmând să fie acoperite intervenţiile din nordul judeţului, acolo unde în prezent intervine ISU Vâlcea.

Prezent la bilanţul ISU Olt pe anul 2018, directorul din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonelul Mirel Guţă, a declarat că noua bază ar putea fi operaţionalizată chiar în acest an. El a subliniat faptul că dotările ar putea fi asigurate prin diverse proiecte şi a solicitat implicarea autorităţilor locale şi judeţene în ceea ce priveşte amenajarea spaţiului necesar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin crearea unei noi baze în nordul judeţului, toate situaţiile de urgenţă din judeţ vor putea fi gestionate de ISU Olt. Eu sper ca prin implicarea autorităţilor locale şi judeţene să reuşiţi acest lucru, cu atât mai mult că urmează să fie demarat şi proiectul de achiziţie a autospecialelor de pompieri, iar cel pentru ambulanţe este în curs de livrare a echipamentelor şi a autosanitarelor. Din punct de vedere al dotării aveţi poarta deschisă, trebuie să reuşim pe partea cealaltă a amenajării spaţiului respectiv şi să putem să-i dăm drumul, în acest an”, a declarat colonelul Guţă.

Bilanţul activităţii ISU Olt a fost prezentat, joi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt. La eveniment au participat şeful Direcției Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonelul Mihai – Mirel Guță, prefectul Silviu Neacşu, vicepreşedinţii Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu și Ioan Ciugulea şi șefii instituțiilor județene cu care Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt colaborează.

«Cu viața mea, apăr viața» este deviza care vă călăuzește zi de zi dar și un mod de viață al dumneavoastră, cei care puneți viața noastră, a tuturor, mai presus de viața dumneavoastră. Este o deosebită plăcere pentru mine să iau parte, la şedinţa de bilanţ a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Aţi făcut de multe ori imposibilul şi mulţi oameni vă datorează viaţa sau salvarea bunurilor lor. Orice date ar fi prezentate nu pot reda decât performanţe statistice dar nu şi sacrificiile pe care le faceţi. La această oră cred că cea mai mare răsplată pe care o primiţi este încrederea de care vă bucuraţi din partea cetățenilor”, a transmis prefectul.

Peste 7.300 de evenimente au fost gestionate de pompierii olteni pe parcursul anului trecut.

Doamnelor și domnilor, vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată instituției noastre, mulțumesc tuturor instituțiilor cu care inspectoratul a colaborat în anul 2018 și care s-au implicat în acțiunile de salvare a vieților și bunurilor cetățenilor județului Olt. Doresc să le mulțumesc colegilor mei pentru profesionalismul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor de salvare, pentru implicarea în activitățile unității și pentru aportul adus în obținerea acestor rezultate. Vă doresc mult succes în îndeplinirea misiunilor, multă sănătate, dumneavoastră și familiilor dumneavoastră și un an 2019 plin de realizări!”, a transmis inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab”, al județului Olt, locotenent – colonelul Adrian Tănase.

Politica