vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Staţiunea Parâng. Tabără de construit iglu-uri, la sfârşitul săptămânii

Peste 50 de persoane s-au înscris pentru a lua parte, la sfârşitul acestei săptămâni, în staţiunea Parâng, din Valea Jiului, la o tabără specială în care vor învăţa cum să construiască un iglu în care să se poată adăposti de gerul de afară, acţiunea fiind unică în ţară.
Iglu-urile vor fi ridicate sâmbătă, în zona pârtiei Slima din staţiunea Parâng. Participanţii sunt aşteptaţi să plece spre zona de tabără sâmbătă dimineaţa, la ora 9,00, în zona telescaunului vechi cu care se va ajunge la cabana IEFS, spre pârtia B şi apoi spre pârtia Slima.

Organizatorii recomandă ca participanţii să aibă la ei un sac de dormit, o pătură termică sau o folie care să fie aşezată pe zăpadă, peste care se va pune apoi un neopren. În bagaj sunt obligatorii o lopăţică, 10 lumânări timp candelă, haine groase de schimb, pentru că cele cu care se va lucra la săpatul iglu-ului se vor uda de la zăpadă, două perechi de mănuşi şi căciulă. De asemenea, poate fi adusă o butelie mică de gaz.

Copiii nu sunt acceptaţi la această acţiune.
Organizatorul taberei, Adi Cîmpeanu, care activează la clubul Pro Adrenalin, are experienţă în acest domeniu, activând timp de cinci ani în Legiunea Străină, compania de luptă montană, unde a învăţat să construiască un iglu de tip adăpost.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica