sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţia Locală – amenzi de peste 3 milioane lei pentru parcări neregulamentare

Poliţia Locală Craiova a dat, anul trecut, amenzi de peste 3 milioane lei pentru parcări neregulamentare. Sute de maşini au fost ridicate de pe domeniul public din acelaşi motiv.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Locală, „pe parcursul anului 2018, polițiștii locali au avut în vedere, cu preponderență, staționările/parcările ce pot reprezenta pericol pentru siguranța celorlalți participanți la trafic, trecerile de pietoni, intersecțiile, alveolele stațiilor de călători, ocuparea cu încălcarea prevederilor legale a locurilor de parcare special amenajate pentru persoane cu dizabilități, blocarea accesului de la/către proprietate la drumul public, etc”.
Au fost aplicate 14.094 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 12.745 de amenzi în valoare totală de 6.275.375 lei.
„Din totalul de sancțiuni contravenționale, 9.050 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea dispozițiilor prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 actualizată, privind circulația pe drumurile publice (în cuantum de 2.980.275 lei), 416 sancțiuni pentru ocuparea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități reglementate de Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (în cuantum de 202.500 lei), 5.374 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea actelor administrative emise de autoritățile locale (în cuantum de 3.051.300 lei) pentru ocuparea locurilor de parcare cu încălcarea prevederilor legale, parcarea pe spațiul verde, pătrunderea fără autorizație în Centrul Istoric, etc, 6 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri de la legea taximetriei (în cuantum de 8.000 lei). De asemenea, în 3.969 de cazuri polițiștii locali au dispus și măsura tehnico-administrativă de ridicare a autovehiculelor, ce au fost depozitate pe platforma special amenajată, procedura de ridicare și transport fiind efectuată de către funcționarii SC RAT Craiova”, se arată în comunicatul menţionat.
Poliţia Locală explică şi pentru ce au fost ridicate maşinile: „un număr de 267 autovehicule au fost ridicate de pe trecerile de pietoni, 235 autovehicule au fost ridicate pentru că ocupau ilegal locurile special amenajate pentru persoanele cu handicap, 75 autovehicule – de pe pistele special amenajate pentru bicicliști, 160 autovehicule au fost ridicate pentru că erau staționate în intersecții, pentru 143 autovehicule s-a dispus măsura ridicării, în urma sesizărilor primite, întrucât blocau accesul la drumul public, restul de 3.089 autovehicule fiind ridicate pentru abateri prevăzute de legislația rutieră și hotărâri ale autorității locale”.
Poliţiştii locali au aplicat şi 20.996 puncte penalizare la permisul de conducere.
„Precizăm că, în urma acțiunilor întreprinse de către polițiștii locali cu atribuții de circulație, au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 33.300 lei) pentru abateri de la Legea nr. 61/1991 pentru încălcarea normelor de ordine și liniște publică și, totodată, au fost constatate 20 de cazuri constând în faptul că conducătorii auto nu dețineau permis de conducere sau aveau suspendat dreptul de a conduce, fiind întocmite actele procedurale prevăzute de lege și înaintate Poliției Municipiului Craiova – Biroul Poliției Rutiere”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Poliţia Locală Craiova.

Politica