vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ceremonia de lansare a președinției României la Consiliul Uniunii Europene, la Ateneul Român

Preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, vor susţine joi seara, la Ateneul Român, discursuri în cadrul ceremoniei de deschidere a Preşedinţiei României la Consiliul UE, anunţă Guvernul.
Preşedintele a anunţat joi că va participa la evenimentele de la Ateneul Român, dedicate preluării preşedinţiei Consiliului UE de către România.

Potrivit programului oficial vor susţine discursuri:

• Klaus Iohannis, preşedintele României
• Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
• Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor
• Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European
• Donald Tusk, preşedintele Consiliului European
• Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene
• Viorica Dăncilă, prim-ministrul României

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot joi seară, în fața Ateneului este anunțat un protest. Evenimentul, care va avea loc sub deviza ”We need UE” și ”Vrem Europa, nu dictatură”, a fost anunțat, pe Facebook, de organizațiile ”Rezistența”, ”Corupția Ucide” și ”Inițiativa România”. ”Vrem să fim alături de ei. Vrem să fim văzuți de ei. Vrem să se înțeleagă că, în ciuda politicilor guvernării actuale, românii sunt cetățeni ai Europei, care cred în valorile care stau la baza UE: libertate, stat de drept, justiție independentă, solidaritate, transparență în decizii și în cheltuirea banului public”, se arată în anunț. La protest și-a anunțat prezența și filosoful Mihai Șora: „Cei din stradă, nu cei de la tribuna oficială sunt oamenii cu adevărat vii ai acestei țări. Iar viii cu viii, hoții cu hoții. Europa suntem noi”.

Vineri, Juncker va avea întâlniri bilaterale cu Iohannis și Dăncilă. Cele două reuniuni vor fi urmate de conferințe de presă.
Preşedintele CE Jean-Claude Juncker efectuează o vizită la Bucureşti în perioada 10-11 ianuarie, cu prilejul începerii oficiale a Preşedinţiei române a Consiliului UE.

Preşedinţia rotativă a Consiliului UE preluată de România va debuta, joi, cu o ceremonie de deschidere şi un concert inaugural la Ateneul Român. De la ora 20.00 vor susţine discursuri de deschidere premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PE Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Politica