vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvernul Dăncilă vrea să scoată o carte despre marile sale realizări

Executivul are pe ordinea de zi a primei şedinţe din acest an un memorandum care prevede publicarea unui volum, cu fonduri publice, privind implementarea măsurilor Programului de guvernare în anul 2018.

Executivul vrea ca reprezentanţii Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză să transmită fiecărui minister, până pe 1 februrie, evaluările parţiale pe fiecare domeniu din programul de guvernare, pe baza situaţiei prezentate de acestea pe parcursul lunii octombrie 2018.

Până la data de 15 februarie, fiecare instituţie care are responsabilităţi sau contribuţii la îndeplinirea angajamentelor din programul de guvernare va transmite pe e-mail la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză propunerea acestora pentru forma finală a capitolului, cu includerea tuturor realizărilor din anul precedent.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va prezenta în Guvern raportul însoţit de un memorandum care să evidenţieze, în sinteză, realizările din 2018.

Volumul cu marile realizări ale Guvernului Dăncilă ar urma să fie distribuit în 500 de exemplare în instituții centrale și locale, iar de coordonarea materialului se va ocupa consilierul Darius Vâlcov.

Secretarul general al Guvernului Toni Greblă, împreună cu șeful Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză Ion Ghizdeanu  au inițiat acest memorandum, iar pentru tipărirea și distribuirea acestui volum vor fi alocați bani publici, din bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză .

Inițiatorii susțin că un astfel de demers este util pentru ca activitatea guvernamentală sa fie transparentă.

Politica