Bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru spitalele din Vâlcea

Bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru spitalele din Vâlcea

În luna decembrie 2018, Consiliul Județean Vâlcea a înaintat cererile de rambursare cu nr. 1 către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) pentru atragerea sumelor necesare cumpărării echipamentelor medicale, în cadrul unor proiecte prin care Consiliul Județean este partener alături de Ministerul Sănătății și unități medicale din Sud-Vestul Olteniei.

MDRPA a virat partenerilor vâlceni suma de 4.899.483 lei, din care 3.531.421 lei i-au revenit Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea, 367.033 lei Spitalului Orăşenesc Horezu, 93.108 lei Spitalului Municipal „Costache Nicolescu” Drăgăşani, 119.063 lei Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăeşti şi 788.858 lei unităţii administrativ-teritoriale judeţul Vâlcea.

Este o mare bucurie pentru mine să le pot da, la început de an, o veste bună vâlcenilor şi anume că, în Vâlcea, au ajuns aproape 5 milioane de lei noi pentru plata echipamentelor medicale şi a celorlalte dotări achiziţionate de mai multe unităţi spitaliceşti, în scopul îmbunătăţirii serviciilor oferite în ambulatoriu şi în unităţile de primiri urgenţe. Pe lângă aceşti bani vor mai veni şi alţii, fiindcă, la sfârşitul anului trecut am depus un proiect pentru reablitarea şi dotarea ambulatoriului SJU Vâlcea, pentru care sperăm să obţinem finanţarea cât mai curând posibil. Le-am promis vâlcenilor că domneniul sănătăţii va fi mereu o prioritate pentru mine şi mă ţin de cuvânt”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, potrivit Gazeta Valceana.