marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ONU anchetează violenţele Jandarmeriei din 10 august

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a început o anchetă cu privire la violenţele Jandarmeriei din 10 august şi cere explicaţii Guvernului României pentru folosirea forţei împotriva demonstranţilor paşnici.

Raportul ONU privind încălcările drepturilor omului la protestele din 10 august 2018 va fi finalizat şi făcut public în luna martie, cu ocazia Consiliului Drepturilor Omului, potrivit Declic.

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, este somat de ONU să răspundă acuzaţiilor şi i se cer informaţii suplimentare despre investigaţiile derulate în România cu privire la acţiunile Jandarmeriei. ONU solicită dovezi că s-au luat măsuri pentru ca „apărătorii drepturilor omului din România, inclusiv protestatarii, să îşi poată derula activitatea fără frica represaliilor.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Declic, o platformă românească de campaigning online, a anunţat că a trimis, la finalul lunii octombrie 2018, un raport, realizat la solicitarea Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului, care prezintă, potrivit acestora, dovezi privind abuzurile şi încălcările flagrante ale drepturilor omului, reprezentând şi un semnal de alarmă în privinţa folosirii unor gaze şi substanţe lacrimogene împotriva populaţiei civile paşnice.

Politica