vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Accidente grave provocate de un tânăr de 18 ani

Un şofer în vârstă de 18 ani, din Slatina, este cercetat penal în două dosare după ce a accidentat mortal un biciclist, la începutul lunii decembrie, şi a lovit grav un pieton, la sfârşitul săptămânii trecute.

Primul accident s-a petrecut pe 9 decembrie 2018, în comuna Perieţi, când tânărul şofer a acroşat cu autoturismul un biciclist. Rănile i-au fost fatale biciclistului în vârstă de 53 de ani. Chiar şi aşa, şoferului nu i-a fost suspendat dreptul de conducere, iar la nici o lună distanţă a provocat un nou accident.
„La începutul lunii decembrie, a fost un accident, la Perieţi. Este vorba despre acelaşi şofer care acum a fost implicat într-un alt accident, vineri seara, pe bulevardul A. I. Cuza, chiar în zona sediului Poliţiei Rutiere. La trecerea pentru pietoni, pietonul s-a angajat în traversarea străzii şi a fost lovit de autoturism”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.
El a adăugat că tânărul este cercetat în două dosare distincte, având în continuare dreptul de a conduce.
„În primul caz, s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Şoferul nu s-a aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, iar legea spune că în acest caz se reţine permisul, cu drept de circulaţie, cu prelungire la procuror la fiecare 30 de zile. Vineri seara, a produs un nou accident, în perioada în care avea dreptul să circule. S-a întocmit un nou dosar, pentru vătămare corporală din culpă, şi are în continuare dreptul de conducere a autoturismelor pe drumurile publice, până la soluţionarea celor două dosare. Sunt două dosare distincte în care se fac cercetări”, a mai declarat reprezentul IPJ Olt.

Politica