joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UPU Mehedinţi se extinde cu fonduri europene. Contractul a fost semnat

Proiectul pentru reabilitarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Mehedinţi poate demara. Contractul de finanţare cu fonduri europene a fost semnat.

Potrivit administraţiei mehedinţene, contractul pentru pentru obiectivul „Reabilitare, extindere și dotare U.P.U. – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență și construirea unui heliport” a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Aladin Georgescu, în sala de ședințe a Blocului Materno-Infantil, în prezența personalului medical de la Unitatea de Primiri Urgențe, pe 24 decembrie.

Principalele obiective ale investiției, cu o valoare de 9,6 milioane lei, prin Programul Operaţional Regional, sunt construirea unui corp de clădire prin extinderea suprafeței U.P.U. de la 540 mp, cât are în prezent, la 1.550 mp, amenajarea suprafețelor adiacente și construirea unui heliport de suprafață, cu platformă de manevră betonată de 20X20m, complet echipat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot în Ajun de Crăciun, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul pentru reabilitarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan”.

Contractul pentru reabilitarea și extinderea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” a fost semnat la sediul unității, în prezența majorității personalului angajat. În urma implementării proiectului, se vor amenaja: cabinet psihopedagogie, cabinet logopedie, cabinet psihodiagnoză, cameră kinetoterapie, cabinet medical, camere de dormit, grupuri sanitare și vestiare, precum și spații pentru depozitare. Totodată, clădirea va fi reabilitată termic și va fi dotată cu sistem de încălzire pe bază de gaz metan. Se vor amenaja, de asemenea, spațiile verzi și spațiile de joacă din curtea unității.

La semnarea contractelor, au fost prezenți secretarul de stat în cadrul MDRAP, Alin Chirilă, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, conducerea Direcției Managementul Proiectelor din cadrul CJ Mehedinți, precum și conducerea Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin și respectiv, a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan”.

Politica