sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șoferul care a spart capul unui polițist de la Rutieră cu telefonul rămâne în arest la domiciliu

Magistrații Judecătoriei Craiova au menținut, la sfârșitul săptămânii trecute, măsura arestului la domiciliu față de bărbatul de 32 de ani, din Craiova, care în luna septembrie ajunsese în spatele gratiilor pentru că a spart capul unui polițist de la Rutieră care a încercat să-l imobilizeze după ce îl urmărise în trafic. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj, dosarul a fost analizat în camera preliminară la Judecătoria Craiova, iar instanța a constatat legalitatea rechizitoriului și a probelor administrate. Inculpatul se află, din noiembrie, în arest la domiciliu.

Reamintim că, incidentul în urma căruia polițistul Cristian Valentin Biţică din cadrul Serviciului Rutier Dolj s-a ales cu capul spart a avut loc miercuri, 19 septembrie 2018, seara, pe o stradă din apropierea Centurii de Nord a municipiului Craiova. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, un echipaj de polițiști de la Serviciul Rutier, care acționa pe Centura de Nord a Craiovei (DN 65F), a făcut semnal de oprire unui autoturism Fiat, care depășise neregulamentar un alt autoturism. Șoferul nu a oprit la semnalul oamenilor legii, astfel că aceștia au plecat în urmărirea lui și au reușit să-l oprească pe Șoseaua Bălcești.

„Întrucât șoferul nu a oprit la semnal, politiștii au pornit în urmărirea lui cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, reușindu-se blocarea în trafic a autoturismului. În momentul în care polițiștii încercau să-l imobilizeze, șoferul a lovit unul dintre polițiști cu telefonul în zona capului”, a declarat, la momentul respectiv, inspector principal Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. După ce l-a pocnit pe polițist, șoferul a rupt-o la fugă, și în ciuda faptului că cel de-al doilea agent a tras mai multe focuri de armă în aer, nu au reușit să-l mai prindă pe fugar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițistul rănit a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a primit îngrijiri medicale, iar între timp, șoferul fugar s-a prezentat la sediul IPJ Dolj. Oamenii legii au stabilit că este vorba de Marius Cauc, de 32 de ani, din Craiova, însă nu au găsit vreun motiv pentru care bărbatul nu a vrut să oprească la semnalul polițiștilor, după care a lovit un agent cu telefonul mobil în cap.

Craioveanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, bărbatul avea permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea avea ITP și poliță RCA valabile.

Cercetările au fost preluate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care, după audieri, a dispus reținerea craioveanului de 32 de ani pe o perioadă de 24 de ore. O zi mai târziu, pe 20 septembrie, șoferul a fost arestat preventiv.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Marius Cauc, pentru comiterea infracțiunii de ultraj, dosarul înregistrându-se la Judecătoria Craiova pe 9 octombrie. Pe 13 noiembrie, Tribunalul Dolj a decis să-i înlocuiască lui Marius Cauc arestarea preventivă cu măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, bărbatul fiind eliberat, însă nu are voie să părăsească județul Dolj și trebuie să respecte obligațiile impuse de instanță.

Dosarul său a fost analizat în camera preliminară la Judecătoria Craiova, iar vineri, 7 decembrie, instanța a hotărât că poate începe judecarea lui Marius Cauc, constatând legalitatea rechizitoriului și a probelor administrate: „constată competenţa Judecătoriei Craiova, legalitatea sesizării cu rechizitoriul nr. 7662/P/2018 din 09.10.2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova privind pe inculpatul CAUC MARIUS, trimis în judecată, în stare de arest preventiv, în prezent în stare de arest la domiciliu, pentru infracţiunea de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1, 4 raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal în dauna persoanei vătămate Biţică Cristian Valentin, şi legalitatea administrării probelor şi efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul CAUC MARIUS. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 07.12.2018”, se arată în hotărârea instanței. Urmează să se stabilească primul termen de judecată.

La sfârșitul săptămânii trecute, Judecătoria Craiova a menținut față de craiovean măsura arestului la domiciliu: „menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul CAUC MARIUS, prin încheierea nr. 254/13.11.2018 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 26240/215/2018/a1.2, aflat în stare de arest la domiciliul din mun. Craiova, str. Nantere, nr. 25, bl. C6, sc. 3, ap. 19, judeţul Dolj. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 03.01.2019”.

Politica