sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jucării de 10 milioane lei, confiscate în vama Bechet

Peste 35 de mii de jucării contrafăcute au fost confiscate de poliţiştii de frontieră din Bechet, aceştia având suspiciunea că sunt contrafăcute. Valoarea lor de piaţă, dacă ar fi fost vândute ca produse de marcă, se ridică la aproape 10 milioane lei.

Jucăriile au fost găsite într-un camion condus de un cetăţean bulgar. El transporta marfa din Bulgaria către Spania.

„În data de 04.01.2019, la ora 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul bulgar I.E., în vârstă de 40 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, jucării din Bulgaria pentru o firmă din Spania.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă, cantitatea totală de 35.612 figurine de plastic inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile să aducă atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci înregistrate.

La cercetări, șoferul nu a putut prezenta documente care să ateste autenticitatea jucăriilor și a declarat că nu cunoștea faptul că acestea sunt susceptibile de a fi  contrafăcute.

Întreaga cantitate de bunuri, a cărei valoare pe piață se ridică la suma totală de 9.675.520 lei dacă ar fi fost comercializată ca produs de marcă, a fost ridicată în vederea confiscării”, arată Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit.b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

Politica