vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 4,6 milioane de pachete cu ţigări, confiscate de poliţiştii de frontieră

Peste 4,6 milioane de pachete cu ţigări de contrabadă, în valoare de 8,6 milioane de euro au fost confiscate de poliţiştii de frontieră, împreună cu inspectorii vamali, în ultimul an.
Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliţia de Frontieră, în anul 2018 poliţiştii de frontier, în mod independent sau în colaborare cu inspectorii vamali ori reprezentanţi ai altor instituţii abilitate, au confiscat 4.670.000 pachete ţigări de contrabandă, în valoare de peste 8,6 milioane euro (40.884.661 lei), 175,2 kg tutun şi 1.223 kg tutun narghilea.

De asemenea, au fost destructurate 17 grupuri organizate în vederea săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, în care au fost identificate 157 persoane.
Potrivit poliţiştilor, cele mai multe încercări de a introduce ţigări de contraband în România au fost înregistrate la frontierele de Nord, Est şi Sud-Vest.
De exemplu, la frontiera de Est (judeţele Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani) sunt predominante ţigările de origine din Republoca Moldova, introducerea acestora în ţară fiind realizată fie prin punctele de frontieră, fie peste râul Prut.
În judeţele din Sud-Vestul ţării (judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Timiş), poliţiştii au descoperit, în general, ţigări de calitate medie şi superioară, achiziţionate din magazinele duty-free şi transportate peste frontieră, în cantităţi mici, de persoane fizice.
Una dintre cele mai mari capture de ţigări de contrabandă a fost în 21 noiembrie, când poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au efectuat un control amănunţit asupra a două automarfare încărcate cu rigips şi vată minerală, în care se aflau trei cetăţeni polonezi, în urma căruia a fost descoperită ascunse, în plăcile de rigips şi vată minerală, cantitatea totală de 941.027 de pachete cu ţigări (476.117 pachete în primul autocamion şi 464.910 pachete în cel de-al doilea), diferite mărci, în valoare de 903.386 lei.

Politica