miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 2.000 de grădiniţe şi şcoli, cu WC-urile în curte, fără apă curentă şi canalizare

La nivel naţional aproximativ 2.355 unităţi şcolare au funcţionat, în 2018, fără apă curentă şi canalizare, având WC-urile în curte.
Informația a afost făcută de Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a mai adăugat că în judeţul Maramureş 27 de unităţi şcolare nu au apă curentă şi canalizare.

Răspunsul Ecaterinei Andronescu vine în urma unei interpelări adresate, în scris, de către senatorul neafiliat Severica Covaciu. Întrebarea a fost prezentată în luna noiembrie pentru ministrul interimar al Eduaţiei Naţionale, Rovana Plumb.
„Vă rog să îmi puneţi la dispoziţie date statistice referitoare la numărul total al uităţilor de învăţământ din ţară care nu au toaletă racordată la sistemul de alimentare cu apă şi la canalizare. De asemenea, pentru judeţul Maramureş doresc să îmi precizaţi câte unităţi şcolare nu au toaletă la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare”, este interpelarea transmisă ministrului Educaţiei.

Premierul Viorica Dăncilă anunţa, la începutul lunii decembrie a anului trecut, că în bugetul pe 2019 va fi şi un Fond de Investiţii Locale, prin care localităţile vor putea opta pentru câte două proiecte de finanţare fiecare, pentru canalizare, apă sau renovarea şcolii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bugetul pentru acest an nu a fost încă adoptat de Guvern.

Politica