marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Popularitatea lui Macron a scăzut din nou în sondaje

Trei sferturi dintre cetăţenii francezi sunt nemulţumiţi de modul în care preşedintele francez Emmanuel Macron şi Guvernul său conduc ţara, în contextul protestelor violente şi al reformelor.
Sondajul, care a avut loc în perioada 2-3 ianuarie şi a fost efectuat pe un eşantion de 1.004 persoane, mai arată că majoritatea cetăţenilor ar dori să fie implementate mai multe măsuri pentru creşterea veniturilor.
Doar 25% dintre cetăţenii care au participat la sondajul realizat de Odoxa şi Dentsu Consulting sunt satisfăcuţi de activitatea Guvernului francez şi de măsurile luate de când Emmanuel Macron a preluat funcţia de preşedinte în anul 2017.
Ultimul sondaj, realizat în luna aprilie 2018, arăta că doar 59% dintre francezi sunt nemulţumiţi de activitatea conducerii ţării.

În ceea ce priveşte protestele „Vestelor Galbene”, 55% dintre francezi consideră că sunt întemeiate şi că ar trebui să continue. În luna decembrie, procentul era de 54%, iar în luna noiembrie, când acestea au început, 66% dintre francezi le considerau întemeiate.

Politica