joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iohannis: Nu îl voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, spunând că ministrul Tudorel Toader nu a avut o treabă mai bună de făcut şi a trimis din nou aceleaşi documente prin care cere revocarea.

„Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele de revocare. Pot să vă răspund foarte simplu – nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Procurorul general face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit de activitatea domniei sale”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Tudorel Toader, ministru al Justiţiei, a declanşat, în data de 24 octombrie, procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La o lună de la acel moment, Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ cererii, iar preşedintele a transmis că o va citi, dar „această propunere de revocare mi s-a părut şi mi se pare o eroare”.

Pe 27 decembrie, Tudorel Toader a spus că a trimis preşedintelui documentele pentru finalizarea procedurii de revocare a procurorului general, dar că Augustin Lazăr trage de timp prin contestaţii în instanţă pentru a ajunge la final de mandat- 19 aprilie 2019.

De asemnea, Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că propunerile ministrului Justiţiei Tudorel Toader de numire a celor cinci procurori în funcţii de conducere, printre care şi Adina Flirea la DNA,sunt în analiza departamentului de resort al Administraţiei Prezidenţiale.

Politica