vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Concertele anului 2019 în România, de la Bon Jovi și Metallica la Ed Sheeran și Lenny Kravitz

Anul 2019 va fi unul plin pentru iubitorii de muzică live. Una dintre cele mai de succes trupe din ultimii ani, “Florence and the Machine” va concerta pentru prima dată în România, în cadrul Festivalului de la Bonţida, “Electric Castle”.

Tot în premieră va ajunge în ţara noastră şi legendara trupă de rock alternativ The Cure. Iar Metallica se va întoarce la Bucureşti şi va susţine un concert pe Arena Naţională, pentru care toate biletele au fost vândute într-o singură zi.

După ce a cântat pe cele mai mari scene ale lumii, la Festivalul Glastobury sau la Royal Albert Hall, trupa “Florence and the Machine” va ajunge pentru prima dată în România, la Electric Castle, între 17 şi 21 iulie. Negocierile cu organizatorii români au durat peste 5 luni. Trupa britanică de muzică indie s-a format în 2007, iar vocea solistei Florence Welch a devenit repede cunoscută în toată lumea.
Li se alătură Bring Me The Horizon, revelația ediției a patra a Electric Castle, trupa metalcore While She Sleeps, Metric, The Vaccines, Boys Noize, Chinese Man, Sofi Tukker, Kronos Quartet, Lemaitre, Mono, Tommy Cash, Handsome Furs, Viagra Boys. Proiectul Hospitality Night continuă și în 2019, cu London Electricity, Dynamite MC, Spy și Danny Byrd într-o seară dedicată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 3 iulie, pe Arena Naţională, va cânta tânărul artist britanic, în vârstă de 27 de ani, Ed Sheeran.
În scurta sa carieră, Ed Sheeran a vândut peste 38 de milioane de albume, fiind unul dintre cel mai bine vânduţi artişti din lume.
În 2018, el a susţinut un concert de excepție pe stadionul Wembley şi l-a avut ca invitat special pe Andrea Bocelli, alături de care a interpretat hitul “Perfect”.

Celebrul cântăreț de muzică rock Lenny Kravitz va concerta la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 6 mai, iar show-ul face parte din turneul de promovare a noului său album, „Raise Vibration”, un mix de genuri muzicale, precum rock ‘n’ roll, funk, blues și soul.
Totodată, trupa de heavy metal americană Disturbed va concerta în premieră în România, la Arenele Romane din București, pe 27 iunie, iar legendara formație rock Whitesnake revine în România, pentru a susține un concert pe 1 iulie, la Arenele Romane din București, în cadrul noului său turneu mondial, Flesh & Blood World Tour.

De asemenea, după un concert excepţional susţinut în 2011, Bon Jovi va cânta din nou în Piaţa Constituţiei, pe 21 iulie.
Iar la o zi distanţă, va urca pe scenă legendara trupa The Cure, pentru prima dată în România, într-un concert aniversar de 40 ani.

Din seria revenirilor, Metallica aduce la Arena Naţională din București, pe 14 august, noul său album, „Worldwired”. Concertul, care se anunţă a fi unul incendiar, este deja sold out.
Iar veteranii de la Slayer îşi iau la revedere de la fanii români cu un concert live, din turneul de adio anunţat la începutul anului 2018. Trupa americană de thrash metal Slayer va concerta la Arenele Romane din București pe 10 iulie.

Genul rock mai este reprezentat în 2019 pe scenele românești de o seamă de festivaluri de profil impuse deja în rândul fanilor. Vorbim despre Artmania, organizat pe 26 și 27 iulie în Piața Mare din Sibiu, unde sunt așteptate vedete ale muzicii de gen precum trupa rock americană Dream Theater, care va veni cu noul album „Distance over Time”, Opeth (Suedia), Madrugada (Norvegia), Wardruna (Norvegia) și Myrkur (Danemarca), dar și de Rockstadt Extreme Fest, organizat între 1 și 4 august, la poalele Cetății Râșnov, unde vor concerta Paradise Lost, Hypocrisy, Asphyx și Korpiklaani.
Iar trupele Riverside, Sunnata, Perihelion și Weedpecker sunt anunțate pentru cea de-a treia ediție a SoundArt Festival, organizat în clubul Quantic din Capitală în perioada 8 – 10 martie.

Festivalurile Untold şi Neversea anunţă că vor aduce şi în 2019 cei mai importanţi DJ din lume în ţara noastră.

Soprana britanică Sarah Brightman va concerta în România pe 21 octombrie, la Sala Palatului din București, și pe 22 octombrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, show-urile fiind incluse în turneul său mondial „Hymn”. În vârstă de 58 de ani, Sarah Brightman, o pionieră a genului „classic crossover”, este considerată una dintre sopranele cu cele mai mari vânzări din lume. Single-ul „Time to Say Goodbye”, înregistrat împreună cu tenorul Andrea Bocelli, a fost vândut în peste 12 milioane de copii în întreaga lume.

Tenorul italian Alessandro Safina revine în România cu un show programat la Sala Palatului din București pe 17 februarie. Reprezentant al genului opera rock, Safina a colaborat de-a lungul carierei cu staruri precum Elton John, Carlos Santana, Rod Stewart, Sarah Brightman și José Carreras.

Luna martie îl aduce la București și pe Richard Clayderman, într-un spectacol care, potrivit organizatorilor, include elemente ale celor șapte arte. Concertul va avea loc la Sala Palatului, pe 20 ale lunii.

Violonistul și dirijorul olandez André Rieu va concerta în premieră la Cluj-Napoca, la BT Arena, în perioada 4 – 6 aprilie.
Chitaristul și compozitorul britanic John McLaughlin revine la București, cu proiectul 4th Dimension, într-un concert care va avea loc pe 10 aprilie, la Sala Palatului.

C.C. Catch și Ace of Base se numără printre artiștii care vor susține recitaluri la complexul Romexpo din București, între 21 şi 23 iunie, în cadrul festivalului Forever Young, dedicat muzicii retro. Printre vedetele care au confirmat deja participarea la Forever Young se mai numără Ice Mc, Milli Vanilli, Baccara, Arabesque, Mr. President și Captain Hollywood Project.

De asemenea, Thomas Anders & The Modern Talking, Dire Straits Experience, Dr. Alban, Hermes House Band, Lou Bega, Turbo B feat. Snap sunt numele anunțate pentru diMANSIONS Festival 2019, un eveniment muzical nostalgic ce are loc la castelul Mikó din Olteni, Covasna, în perioada 14 iunie – 16 iunie.

Politica