vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Armata germană vrea să recruteze străini, inclusiv români

Armata germană intenţionează să recruteze militari străini, în principal români, italieni şi polonezi, pentru a acoperi deficitul de personal.
Specialiştii armatei germane au primit statistici care arată că în Germania trăiesc aproximativ 255.000 de polonezi, 185.000 de italieni şi 155.000 de români cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Planul armatei germane ar fi să recruteze cel puţin 50.000 de militari dintre aceşti imigranţi, scrie Mediafax.

Ursula von der Leyen a lansat din 2016 ideea recrutării de străini în armata germană. Conceptul a fost semnat în august 2018 de Gerd Hoofe, secretar de stat în Ministerul german al Apărării, iar procedura de finalizare a procesului decizional este în curs. În prezent, legislaţia germană stipulează clar că militarii angajaţi în armată (Bundeswehr) trebuie să deţină naţionalitate germană.
Forţele armate germane analizează posibilitatea angajării de experţi din ţări ale Uniunii Europene ca specialişti, în condiţiile unui deficit de personal calificat, în special în domenii specializate precum cel medical sau IT.

Totodată, Guvernul de la Berlin plănuieşte să crească bugetul alocat apărării de la 1,2% până la 1,5% din PIB în anul 2024, în pofida criticilor preşedintelui Donald Trump care s-a declarat nemulţumit că Germania nu îndeplineşte obiectivul NATO privind alocarea a 2% din PIB pentru apărare.
În anul 2014, la summitul NATO din Ţara Galilor, s-a convenit ca ţările membre ale organizaţiei să atingă, în interval de un deceniu, obiectivul de minimum 2% din PIB alocat pentru apărare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica