vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

9.000 de poliţişti, pregătiţi să intervină în noaptea de Revelion

În perioada 28 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, în toată ţara, peste 8.800 de poliţişti cu peste 3.000 de autospeciale vor fi la datorie, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

Potrivit unui comunicat transmis de IGPE, poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, aproape 5.700 sunt poliţişti de ordine publică, peste 1.400 sunt de la rutieră, aproape 600 de la investigaţii criminale, peste 450 de la poliţia transporturi, iar restul sunt de la celelate structuri, respectiv poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigarea criminalităţii economice şi luptători de intervenţie rapidă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţiştii de la transporturi vor patrula zilnic în aproape 230 de staţii şi triaje de cale ferată, în peste 200 de trenuri, în 12 aerogări (naţionale şi internaţionale), precum şi în 20 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

În noaptea dintre ani sunt preconizate a se desfăşura 125 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, activităţi cultural-artistice), la nivel naţional, în peste 115 localităţi din 35 de judeţe şi Bucureşti, la care sunt aşteptate să participe aproximativ 300.000 de persoane.

De asemenea, poliţiştii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naţionale, judeţene şi autostrăzi, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Cetăţenii sunt sfătuiţi ca în locurile publice, la piaţă şi în magazine să aibă grijă de bunuri, să îşi ţină portmoneul în buzunarul de la piept şi să nu îşi lase copiii nesupravegheaţi. De asemenea, oamenii trebuie să fie atenţi când retrag bani de la bancomate, să nu se lase amăgiţi de ”vânzătorii de chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, de o calitate îndoielnică. De asemenea, cetăţenii sunt sfătuiţi să închidă geamurile maşinilor şi să îşi aşeze cumpărăturile în portbagaj.

 

Politica