marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prima victimă a OUG: 888 Holdings pleacă din România

După ce OUG a apărut pe site-ul Ministerului Finanţelor, Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN) a fost pur şi simplu „bombardat” cu notificări din partea caselor de pariuri care vor să părăasească România drept o consecinţă directe. Iar primii care trec la fapte sunt cei de la 888 Holdings.

Potrivit Prosport.ro, în prima parte a anului 2019, casa de pariuri avea programat un turneu de poker de anvergură, unul pe care l-a anulat imediat când a aflat de planurile cabinetului condus de Viorica Dăncilă, semn clar că nu va mai continua pe piaţa românească începând cu prima zi a anului 2018.
888Live, aşa cum se numea turneul pregătit de 888Holdings, aştepta la start peste 1.000 de jucători din 30 de ţări şi urma să se desfăşoare la Hotel Intercontinental Bucureşti, locaţie care fusese rezervată pentru şapte zile.

„Pe lângă taxa pentru lăcomie, care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019, casele de pariuri sunt obligate să plătească şi pentru 2018, ceea ce va face ca taxele să depăşească cu mult profitul obţinut în acest an. Iar marea problemă e legată de faptul că taxa trebuie plătită până pe 15 februarie cu baza de impozitare taxele încasate în 2018. Astfel, se poate ajunge în situaţia în care taxele vor depăşi şi cu de trei ori profitul făcut în anul 2018. Şi, pentru a evita dezastrul, casele de pariuri vor profita de faptul că retragerea până la 1 ianuarie 2019 de pe piaţa din România va duce la neplata taxelor pentru 2018, urmând să piardă doar banii depuşi drept garanţie pentru licenţiere”, a declarat Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a mai spus că, industria jocurilor de noroc a adus 700 de milioane de euro la bugetul de stat prin plata taxelor şi impozitelor iar noua măsură poate avea un impact dezastruos pentru buget.

Politica