Preţul aurului a ajuns la cel mai mare nivel din ultimele şase luni

Preţul aurului a ajuns la  cel mai mare nivel din ultimele şase luni

Preţul aurului a urcat miercuri cu 0,5%, creştere care se datorează turbulenţelor de pe pieţele bursiere, a reducerii activităţii guvernului american, precum şi al preocupărilor legate de perspectivele cererii anul viitor, preţul metalului galben urcând la cel mai înalt nivel din ultimele şase luni.
Aurul a crescut în urma căderii burselor pe plan global, iar investitorii fug de riscuri şi se refugiază în aur în urma semnelor de disfuncţie din Washington, cu mai multe surse de îngrijorare, printre care se numără disputa lui Donald Trump cu Rezerva Federală, impasul asupra bugetului şi urmările demisiei secretarului apărării, James Mattis, scrie Mediafax.

Pe măsură ce contractele futures pe acţiuni ale SUA au scăzut, aurul a crescut până la 1.274,82 dolari pe uncie, cel mai mare preţ din iunie, şi a fost 1.273,20 dolari la ora 7:22 în Londra, conform Bloomberg. Creşterea este de 4,3% în această lună, după câştiguri mai mici în octombrie şi noiembrie.
Argintul a crescut, de asemenea, cu 0,6%, ajungând la 14,8675 dolari/uncie, cel mai ridicat din 2 noiembrie. Şi platina şi paladiul au înregistrat creşteri de preţ.