vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victimele Revoluţiei din 1989, comemorate în Capitală

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în jurul orei 16.00 în Piaţa Victoriei la evenimentul de comemorare a victimelor Revoluţiei şi au plecat în marş spre Piaţa Universităţii. Pe drum, manifestanţilor li s-au alăturat alţi oameni, astfel că în jur de 2.000 de participanţi au ajuns în Piaţa Universităţii.

Manifestanţii, purtând în mâini candele, au ţinut un moment de reculegere în Piaţa Universităţii, au cântat imnul şi au citit numele celor care au murit la Revoluţie.
Oamenii au scandat „Păcat, păcat de sângele vărsat!”, „Jandarmeria apără hoţia!”,”România trezeşte-te!”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă!”, ” Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi!” sau „Ne-am săturat de cât ne-aţi furat!”.

O parte dintre manifestanţi aveau steaguri ale României şi Uniunii Europene. De asemenea, în Piaţa Victoriei a fost desfăşurat, pe jos, un banner pe care scrie „Cinste martirilor pt libertate!”, dar şi un altul, pe care se află o candelă aprinsă, cu fotografii de arhivă din timpul revoluţiei din 1989.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Traseul marşului a fost : Piaţa Victoriei – Piaţa Universităţii – Sala Dalles – Palatul Regal.

Politica