joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, Bulgaria, Grecia şi Serbia , candidatură comună pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2030

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a făcut parte din delegaţia oficială care s-a deplasat sâmbătă la reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt de la Belgrad, unde au fost prezenţi premierii din Bulgaria şi Grecia şi preşedintele Serbiei.
Potrivit unui comunicat al MTS, pe agenda discuţiilor, la care vor participa şi miniştrii de resort din cele 4 ţări, se va afla şi proiectul de candidatură comună pentru organizarea Cupei Mondiale la Fotbal din 2030.
Premierul bulgar, Boiko Borisov, anunţa, la începutul lunii trecute, că România, Bulgaria, Grecia şi Serbia analizează o posibilă candidatură comună pentru organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2030.

Ţările din Balcani nu au organizat niciodată Cupa Mondială, însă fosta Iugoslavie, care s-a destrămat în 1991, a găzduit un turneul final al Campionatului European 1976 cu patru echipe.

Săptămâna trecută, ministrul bulgar al Sportului, Krasen Kralev, spunea că o candidatură comună a unor ţări din Balcani – România, Bulgaria, Grecia şi Serbia – la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2030 este una realistă deoarece va fi susţinută de guvernele acestor state.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele patru ţări ar putea lua în calcul şi o ofertă comună pentru organizarea EURO 2028.

Politica