joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iarna pe podium! Craiova încheie onorabil un sezon oscilant!

Căpitanul Alexandru Mitriță a condus formația olteană spre victorie în ultima reprezentație din 2018.

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș 2-0

A marcat: Mitriță 52, 87 (pen)

Policlinica Buna Vestire Craiova

Stadion: Ion Oblemenco, spectatori: 5.000

Craiova: Pigliacelli – Martic, Donkor, Ferreira, Bancu – Mateiu, Cicâldău (90 Fedele) – Bărbuț (89 Meza Colli), Mihăilă (62 Burlacu), Mitriță – Nuno Rocha. Antrenor: Devis Mangia

Mediaș: Pleșca – Diallo, Andre Micael, M. Constantin, Trif – Fofana, Cristea – Ely Fernandes, Ivanov, Chamed (76 Stancu) – Carlos Fortes (54 Yazalde). Antrenor: Mihai Teja

Eliminat: Fofana 31

La ultimul meci din 2018 al Craiovei puțini s-au încumetat să ia drumul stadionului. Cu o asistență redusă, cauzată atât de vreme, cât și de umilința din Ștefan cel Mare, oltenii au accelerat din startul jocului cu Mediaș. Șutul lui Tiago, din câțiva metri, a fost deviat în ultimă instanță în corner. Și atât. Au intrat apoi în nota cu care și-au obișnuit fanii în ultimele partide. Până la eliminarea găzarului Fofana, produsă prematur, în minutul 31. Deși la al patrulea meci în care au jucat în inferioritate, oaspeții nu au fost capabili să gestioneze prea bine situația. Astfel, în actul secund, o singură echipă a fost pe teren. Cea olteană. Trupa lui Mangia a profitat din plin de omul în plus și a împins jocul spre poarta lui Pleșca. Două faze fixe au stabilit scorul, la capătul lor căpitanul Mitriță. Mai întâi a marcat din lovitură liberă, apoi din penalti. Cu un 2-0 sec, Craiova încheie prima parte a sezonului pe 3.

Devis Mangia vrea rezervă pentru Koljic!

Antrenorul italian al oltenilor s-a dispensat lejer de Mihai Roman, vârf pe profilul lui Koljic. Iar acum solicită conducerii o rezervă pentru bosniac: „Felicitări pentru băieți, au reușit unul dintre cele mai bune meciuri. Azi au avut atitudine perfectă din toate punctele de vedere. Au greșit cu Dinamo, a fost un meci important, dar un singur meci. Felicitări pentru Pleșca, a făcut un meci foarte bun cu noi, ca și în tur. Mihăilă e un băiat bun, e cel mai bun junior din Dolj, dar aștept și un gol de la el. Nu pot vorbi acum de transferuri, dar pot spune că, odată ce am mers pe sistemul 4-2-3-1, atunci când nu-l avem pe Koljic, avem nevoie de un jucător pe profilul lui”.

Mitriță: „S-a văzut pe teren că suntem o familie!”

Alexandru Mitriță, eroul partidei cu Mediaș, a spus la final: „Suntem foarte bucuroși pentru victorie, pentru reușitele mele, dar importantă e reușita echipei. Primul gol i l-am dedicat domnului Balaci. Bătrânul Pleșca a fost un om cheie pentru ei, nu mă așteptam să aibă astfel de intervenții. Dar după rușinea cu Dinamo am venit acasă și am câștigat. S-a văzut pe teren că suntem o familie, că ne doream victoria după rușinea din Groapă. Devis are susținerea noastră, e cel mai bun antrenor din Liga 1”.

Bancu: „Nu cred că fanii ne-au iertat sută la sută!”

Nicușor Bancu a completat: „După meciul cu Dinamo au fost atâtea lucruri negative, ne doream să schimbăm impresia pe care am lăsat-o. Nu cred că fanii ne-au iertat sută la sută, dar de la meci la meci, dacă vom face meciuri mai bune, le vom intra din nou la inimă. Voi vorbi cu domnul Mihai (nr. Rotaru) și vom cumpăra bilete pentru suporteri. Suntem mulțumiți că am terminat cu bine acest an. Și datorită lui Mihăilă s-a realizat acest scor. Dacă intra golul lor, ar fi fost foarte greu să ne întoarcem. Devis Mangia e cel mai bun antrenor, suntem alături de el, el e alături de noi, trebuie să o scoatem împreună la capăt”.

Politica