joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajații de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, în greva foamei

Zeci de angajaţi ai combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea au intrat în greva foamei. Miercuri seara, în jurul orei 23.00, numărul salariaților a ajuns la 48. Secția OXO-ALCOOLI este oprită. În urmă cu o săptămână, 50 de angajaţi au organizat un protest ad-hoc pe platforma chimică Oltchim, iar miercuri, zeci de angajaţi au intrat în greva foamei.

Ei protestează împotriva deciziilor de detaşare la Chimcomplex pe care le-au primit prin poştă. Toţi greviştii sunt angajaţi la secţia Oxo-Alcooli din cadrul Oltchim Râmnicu Vâlcea, potrivit Adevarul.

Pe o pagină de socializare a unuia dintre sindicate a fost postată urmatoarea precizare: „Printre motivele care au condus la măsura extremă a salariaţilor Oltchim aflaţi în greva foamei ar fi şi următoarele: lipsa investiţiilor în domeniul Sănătăţii şi Securităţii în Muncă (vezi accidentele de muncă din ultima perioadă), îndoieli cu privire la seriozitatea cumpărătorului activelor Oltchim (a falimentat majoritatea întreprinderilor achiziţionate în timp); nu s-a dorit privatizarea Oltchim ci s-a recurs la vânzarea pe bucăţi; procedura de vânzare nu a fost transparentă; presiunile exercitate de şefii direcţi asupra salariaţilor în ultima perioadă”, este mesajul de pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Greviștii s-au arătat nemulțumiți și de modul cum autoritățile tratează acest protest. „Nepăsare şi dispreţ din partea autorităţilor publice! În jurul orei 18:00, un echipaj al ISU Vâlcea şi o ambulanţă s-au deplasat pe platforma Oltchim, nu pentru a le asigura asistenţă de specialitate celor 42 de salariaţi aflaţi în greva foamei, ci pentru a-i informa că nu dispun de corturi şi nici de saci de dormit. Şoferul de pe ambulanţă le-a transmis că este obosit”, au mai scris aceştia, precizând că i-au adus la cunoştinţă decizia lor şi preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Politica