sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Așa a început cariera lui Bancu: „L-am descoperit pe câmp!”

Nicușor Bancu a ajuns la echipa națională luat de Daniel Oprescu de pe câmp, la 17 ani.

Bancone s-a apucat de fotbal târziu, la 17 ani, însă a avut apoi o ascensiune fantastică, trecând peste o accidentare monstruoasă și luând-o treaptă cu treaptă până ce a ajuns la prima reprezentativă a României. Dan Oprescu, selecționerul naționalei U19 a României, invitat la Digi Sport Matinal, a povestit cum l-a descoperit pe jucătorul Craiovei.

„L-am descoperit pe câmp, l-am văzut la 17 ani la o selecție, eram în Liga 3 atunci. Din 50 de copii l-am oprit pe Bancu. În primul an la Liga 3 nu a jucat absolut deloc. A intrat anul următor după promovare, în Liga a 2-a în etapa 5, și nu l-a mai scos nimeni din echipă. Eu, la început, l-am băgat fundaș stânga la Liga 2. Când s-a transferat la Craiova, la conferința de presă premergătoare am și spus că este unul dintre cei mai buni jucători de bandă stângă. Am spus și fundaș și mijlocaș că este cel mai bun din țară. Lumea s-a uitat ciudat, ia uite pe ăsta ce spune. Ulterior, s-a adeverit ceea ce am spus”, a spus Dan Oprescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prima echipă din cariera profesionistă a lui Bancone a fost FC Olt Piatra Olt, apoi Oltul Slatina de unde, în 2014, și-a îndeplinit visul de a îmbrăca tricoul Craiovei.

Politica