vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalele judeţene care au secţie de anestezie şi terapie intensivă vor preleva organe

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a anunțat că, viitoarea lege a transplantului prevede ca spitalele judeţene de urgenţă, care au secţie de anestezie şi terapie intensivă, să facă activitate de prelevare a organelor, precizând că 37 de pacienţi sunt pe lista de aşteptare a unui transplant.

“Toate spitalele judeţene care au secţie de anestezie şi terapie intensivă organizate conform ordinului 1.500 vor trebui să facă activitate de prelevare, adică va intra în fişa postului, aşa cum există în toată lumea civilizată’, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Proiectul de lege privind noua lege a transplantului a fost trimis la Comisia pentru sănătate din Camera Deputaţilor şi la cea din Senat. De asemenea, ministrul Sănătăţii a anunţat că, probabil, va fi şi o dezbatere publică pe marginea acestei legi.

Policlinica Buna Vestire Craiova
Ministrul Sănătăţii a mai spus că, în 2018, România a colaborat “foarte bine” cu Eutotransplant. Astfel, România a dat şapte plămâni Eurotransplantului şi un cord.
Anul acesta, numărul de prelevări de organe a crescut, în comparație cu anul trecut, cu aproximativ 40%, iar din data de 1 ianuarie Programul Naţional de Transplant va fi gestionat de Agenţia Naţională de Transplant.

 

Politica