vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iarnă în Craiova: Copaci rupţi, maşini avariate şi parcuri închise

Ninsoarea din ultimele zile a făcut probleme şi în Craiova. Mai mulţi copaci s-au rupt şi au căzut peste autoturisme. Autorităţile recomandă cetăţenilor să nu parcheze maşinile lângă copaci „de esenţă moale” şi au închis parcurile.

Primăria Craiova şi Regia de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ au decis, luni, închiderea parcurilor din oraș. Este vorba despre Parcul „Nicolae Romanescu”, Parcul Tineretului și Grădina Botanică „Alexandru Buia”.
„Decizia s-a luat întrucât există mai mulți arbori bătrâni care se pot rupe din cauza zăpezii. Rugăm, de asemenea, cetățenii să evite parcarea autoturismelor în zone în care se află arbori, în special de esență moale cum sunt salcia și plopul”, au transmis reprezentanţii Regiei.
În urma ninsorii, mai mulţi copaci de pe străzile Craiovei s-au rupt şi au căzut peste maşinile parcate lângă aceştia.
Pentru deszăpezirea străzilor, Salubritatea a intervenit cu 47 de utilaje care îndepărtează zăpada de pe carosabil, împrăștie material antiderapant, încarcă și transportă sare pentru aprovizionarea punctelor intermediare din oraș. Aproape 280 tone de material antiderapant au fost folosite până ieri la prânz pentru combaterea poleiului.
„Se acționează cu prioritate pe străzile principale, pe care circulă mijloace de transport în comun, și în zonele de risc din municipiu (zone de pantă, sensuri giratorii, intersecții și pasaje), ulterior urmând să se intervină pe străzile cu prioritate 2 și 3, conform Programului comun de acțiune pentru deszăpezirea, prevenirea și combaterea poleiului în municipiul Craiova, pentru sezonul de iarnă 2018-2019”, se arată într-un comunicat de presă al Salubrităţii.
Mai rămâne ca autorităţile să intervină şi pe străduţele din cartiere.

Politica