joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjul înzăpezit! Școli închise, drumuri blocate și căi ferate paralizate

40 de localități au rămas fără curent electric la sfârșitul săptămânii trecute, din cauza distrugerii unor echipamente CEZ. Acestea au fost afectate de căderile de zăpadă și de prăbușirea unor copaci pe echipamente. De altfel, s-a decis și suspendarea cursurilor din cauza vremii nefavorabile. În plus, la Motru, spitalul a rămas, de câteva ori, fără căldură, din cauza unei pene de curent. Probleme similare s-au semnalat și la spitalele din Târgu-Jiu, din cauza unei pene de curent.

Municipiul Târgu Jiu a fost paralizat din cauza zăpezii, iar primăria a comunicat că, luni, școlile vor fi închise.

Ca urmare a condițiilor meteorologice extreme din ultimele 48 de ore (căderi masive de zăpadă), dar și a prognozei meteo care vizează municipiul Târgu-Jiu în următoarea perioadă și care prevede ninsori abundente, dar și în urma problemelor care au apărut la rețeaua de alimentare cu energie electrică a municipiului Târgu-Jiu, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, întrunit astăzi(duminică), a aprobat ca în ziua de 17 decembrie cursurile din unitățile școlare (cu excepția grădinițelor și creșelor) să fie suspendate, iar hotărârea va fi transmisă Instituției Prefectului Județului Gorj și Inspectoratului Școlar Județean. De altfel, ca urmare a vremii nefavorabile, toate utilajele de deszăpezire disponibile au fost scoase pe străzile din Târgu-Jiu. Primăria Municipiului Târgu- Jiu recomandă proprietarilor de autoturisme să parcheze în așa fel încât să nu obstrucționeze intervenția acestor utilaje. De asemenea, persoanele fizice și juridice sunt rugate să îndepărteze zăpada din fața locuințelor, blocurilor și spațiilor comerciale pe care le administrează. Se intervine cu prioritate pentru eliberarea principalelor artere din oraș, a căilor de acces către spitale și pentru eliberarea rutelor mijloacelor de transport în comun. Angajații Edilitara au fost solicitați în diverse zone din municipiu pentru îndepărtarea copacilor prăbușiți sub greutatea zăpezii” a transmis biroul de presă al Primăriei Târgu-Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu doar școlile au fost închise și drumurile blocate, ci și căile ferate. IPJ Gorj a informat, duminică dimineața, că un tren accelerat care circula pe ruta București-Arad era blocat între Budieni și Copăcioasa, din cauza zăpezii care a îngreunat copacii, arborii aplecându-se peste liniile de înaltă tensiune. O locomotivă diesel de ajutor s-a deplasat la fața locului pentru a trage trenul în stația Copăcioasa.
Abia două ore mai târziu, trenul respectiv a ajuns la Târgu-Jiu, fiind direcționat spre Rovinari via București.
De asemenea, pe Defileul Jiului s-a blocat traficul rutier urmare a căderii arborilor pe calea ferată. Două trenuri erau afectate, acceleratul Arad-București fiind oprit în stația Bumbești-Jiu, cu 40 de călători.
În gara din Târgu-Cărbunești erau oprite, de asemenea, două trenuri și unul la Turburea. Duminică, circulația rutieră, în Defileu s-a făcut pe un singur sens, din cauza arborilor căzuți pe carosabil la Lainici. Probleme similare au fost semnalate și la Tismana, potrivit Gorjeanul.

Politica