vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sală de nunți în locul unei școli. „Se pot înfiinţa noi locuri de muncă”

Autoritățile din Motru vor să transforme fosta școală din localitatea componentă Ploștina în spațiu unde să se desfășoare diferite evenimente. Conducerea Primăriei spune că această ocazie ar fi benefică, iar în acest fel s-ar pune capăt și furturilor din acea școală. Pentru ca școala să devină loc pentru nunți, este nevoie de decizia Inspectoratului Școlar Gorj. Unitatea de învățământ a ajuns o ruină după ce a fost închisă în urmă cu nouă ani, iar de-a lungul timpului a ajuns pradă pentru hoți.

„Se află destul de aproape de oraş şi se pretează pentru această activitate. Se pot înfiinţa noi locuri de muncă şi locul respectiv poate să prindă viaţă. E păcat să se degradeze. Are şi un aspect foarte neplăcut. Se poate găsi o utilitate”, a spus Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Alții spun că ar fi mai bine ca în locul sălii, să se înființeze un cămin de bătrâni. Pentru a schimba destinaţia clădirilor în care au funcţionat şcoli este nevoie de aprobarea Ministerului Educaţiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Schimbările de destinaţie se pot face în scopul comunităţii, pentru educaţie sau pentru scopuri turistice, nu sunt făcute în scopuri economice rentabile”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Politica