vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iordache, despre plângerea penală împotriva lui Klaus Iohannis

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea i-a cerut să depună plângere penală pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, a declarat, după Consiliul Național al PSD, că motivele pentru care îl acuză pe șeful statului de înaltă trădare vor fi cuprinse în plângere. 

Întrebat dacă plângerea pentru înaltă trădare împotriva Iohannis va fi gata până anul viitor, Florin Iordache a evitat să dea un răspuns.

Anunțul privind plângerea penală a fost făcut de liderul PSD Liviu Dragnea, duminică, în ședința partidului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare. Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

Politica