sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O lucrare a lui Proust, vândută pentru 1,51 milioane de euro

Ediţia originală a romanului „Du côté de chez Swann”, de Marcel Proust, a fost adjudecată, vineri, pentru 1,51 milioane de euro, un record mondial pentru o operă originală în franceză, potrivit unor surse apropiate casei Sotheby’s. Este cea mai importantă vânzare din cadrul celei de-a patra sesiuni de licitaţie a Bibliotecii lui Pierre Bergé.

Acest exemplar rar, oferit de Proust lui Lucien Daudet, estimat între 600.000 şi 800.000 de euro, provine din Biblioteca lui Pierre Bergé, care a fost adjudecată la Sotheby’s în cadrul sesiunii organizate la Hotelul Douot din Paris.

Recordul precedent deţinut de o operă opriginală în franceză a fost deţinut din 2009 de o ediţie originală a volumului „Fleurs du mal”, de Charles Baudelaire, adjudecată atunci pentru 775.000 de euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înainte de licitaţie, Biblioteca lui Pierre Bergé număra 1.600 de lucrări, partituri muzicale şi manuscrise preţioase din secolul XV şi până în XX. Primele trei sesiuni au totalizat 19 milioane de euro şi banii vor fi destinaţi Fundaţiei Pierre Bergé/ Yves Saint Laurent.

Alte două sesiuni de vânzare sunt prevăzute la o dată încă nestabilită.

foto: News.ro

Politica