marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franţa: Protestul „Mariannelor”, în faţa Operei din Paris

Protestul „Mariannelor” a avut loc în Franța, în fața Operei din Paris, unde mai multe tinere s-au dezbrăcat la bustul gol, deghizate fiind în figura emblematică. Imaginile femeilor au făcut deja înconjurul lumii.

Femeile s-au postat faţă în faţă cu forţele de ordine şi au refuzat să se mişte din faţa acestora Inițiativa lor a venit ca urmare a violenţelor petrecute de câteva săptămâni în capitala Franţei.

Peste 66.000 de protestatari ai miscării „Vestele galbene” au ieşit în stradă sâmbătă, în Franţa, pentru a cincea săptămână consecutiv. La Paris, pe bulevardul Champs-Elysées au avut loc mai multe altercaţii violente, iar forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa mulţimea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul de Interne francez, Christophe Castaner a scris un mesaj pe Twitter, avertizând că străzile trebuie eliberate, siguranţa cetăţenilor fiind prioritară. Anunţul vine în contextul în care, în această seara, a fost înregistrat un nou deces, cel de-al optulea, de la începutul protestelor.

Cea de-a cincea sâmbătă cu demonstraţii de amploare a mişcării „Vestelor Galbene” a fost şi un test după anunţurile lui Emmanuel Macron, anunţuri menite să pună capăt unei crize sociale fără precedent.

Poliţia a anunţat că a arestat 168 de persoane, peste 100 fiind în custodia autorităţilor din Paris.

Potrivit oficialilor poliţiei, au fost înregistraţi 112 de răniţi din rândul forţelor de ordine, cu timp înainte de ora 18:00, cinci cazuri fiind transportate la spital pentru îngrijiri.

Autorităţile franceze au folosit gaze lacrimogene în Paris, împotriva persoanelor care protestează pe bulevardul Champs-Elysees faţă de Guvernul lui Emmanuel Macron.

Prostele organizate de Mişcarea „Vestele Galbene” sâmbătă au devenit violente după ce mai mulţi manifestanţi au încercat să treacă prin rândurile formate de poliţişti.

foto- captura facebook

Politica