joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PNL are o propunere proprie de buget pe anul 2019

PNL a prezentat, joi, propria variantă a bugetului pentru anul 2019, care prevede creşterea alocaţiilor pentru copii cu 80% şi creşterea punctului de pensie cu 10% de la 1 ianuarie 2019.

O altă prioritate a partidului este alocarea fondurilor pentru studiile de fezabilitate privind infrastructura de gaz pentru localităţi dar şi autostrada de centură a Bucureştiului.

De asemenea, în proiectul PNL privind bugetul pentru anul 2019 apare şi finanţarea din fondurile europene pentru cele trei spitale regionale, dar şi dezvoltarea sistemului educaţional.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„…infrastructura sanitară, spitalele, avem nevoie de acele 3 spitale regionale care se pot finanţa prin fonduri europene, Spitalul Regional de la Cluj, Spitalul Regional de la Iaşi şi Spitalul Regional de la Craiova. Vom aloca bani pentru co-finanţarea acestor proiecte în anul 2019 şi vom depune în primul rând documentaţia pentru a atrage fonduri europene. Fonduri europene care sunt puse la dispoziţie, dar care actualul guvern nu doreşte să le absoarbă. A spus-o chiar şi doamna Corina Creţu care este din Partidul Social Democrat. În infrastructura şcolară, ştim cu toţii că, din păcate, în România din punct de vedere al sistemului de educaţie avem mari carenţe, şi asta pentru că alocăm foarte puţini bani din PIB. România este la coada clasamentului, dacă nu ultima din Uniunea Europeană, care acordă cei mai puţini bani pentru sistemul de educaţie. Vrem să alocăm bani pentru finanţarea şcolilor. În primul rând cele de învăţământ profesional şi dual pentru că ne confruntăm cu mari probleme în ceea ce priveşte forţa de muncă în România”, a declarat, joi, Robert Sighiartău.

Politica