joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ivan, achitat în dosarul FC Olt

Fostul preşedinte al TSD Olt, în prezent director economic la Spitalul Schitu Greci, Ionuţ Ivan, a fost achitat, joi, de Judecătoria Slatina, în dosarul „FC Olt”, în care era acuzat de delapidare, evaziune fiscală şi fals în acte. În faza de urmărire penală, Ivan a fost şi reţinut pentru 24 de ore.

Decizia magistraţilor slătineni nu este definitivă. Apărătorul lui Ionuţ Ivan, avocatul Radu Ţuluca, a declarat că, cel mai probabil, instanţa a considerat că fapta de care acesta este acuzat nu există.

A primit achitare pentru toate cele trei infracţiuni de care era acuzat, delapidare, evaziune fiscală şi fals. Aşteptăm motivarea, însă achitarea poate fi dată pe mai multe motive, unul din ele fiind acela că nu a existat fapta. Eu cred că pentru asta a fost achitat”, a afirmat avocatul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dosarul a fost trimis în judecată, în urmă cu doi ani. Totodată, în faza de urmărire penală, Ivan a petrecut 24 de ore în arestul IPJ Olt.

Sunt foarte bucuros pentru că dosarul durează de doi ani şi mai bine. Omul a fost stresat, au fost audiaţi foarte mulţi oameni”, a mai spus Ţuluca.

Procurorii susţineau că, în cursul anilor 2013-2015, Ivan, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Club Sportiv FC Olt Slatina, şi-a însuşit prin retragere din contul acestei asociaţii sau prin efectuarea de plăţi reprezentând angajamente ce nu aveau legătură cu aceasta, suma de 803.946 de lei, iar, în aceeaşi perioadă de timp, a încheiat convenţii civile cu jucătorii de fotbal în scopul diminuării cuantumului obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat, şi, ulterior, a beneficiat de rambursare de TVA în cuantum de 126.334 lei. 

Politica