vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fiul judecătorilor craioveni care a provocat moartea unei fete de 18 ani în accident scapă de arestul la domiciliu

 Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut instanței prelungirea măsurii arestului la domiciliu față de Matei Uncheașu, minorul de 16 ani, fiul unor judecători craioveni, care a provocat accidentul mortal din dimineața zilei de 17 iulie a.c., în jurul orei 3.00, din apropierea Centurii de Nord a Craiovei, în care și-a pierdut viața o fată de 18 ani, elevă la Colegiul Național „Carol I”. Judecătoria Craiova a respins însă solicitarea și l-a plasat pe adolescent sub control judiciar pentru 60 de zile.

Magistrații Judecătoriei Craiova au respins propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova de prelungire a arestului la domiciliu față de Matei Uncheașu, minorul de 16 ani, fiul unor judecători craioveni, care a provocat accidentul din dimineața zilei de 17 iulie a.c., în care a murit o fată de 18 ani. Instanța a decis ca minorul să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, însă hotărârea nu este definitivă: „respinge propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Uncheaşu Matei, prin încheierea nr. 97/20.07.2018 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 19408/215/2018. Admite cererea formulată de inculpatul UNCHEAŞU MATEI, prin apărător ales, de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu a inculpatului aflat în stare de arest la domiciliul din mun. Craiova, cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Impune inculpatului Uncheaşu Matei ca, pe durata măsurii controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la I.P.J. Dolj-Serviciul de Supraveghere Judiciară, organ desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat. Impune inculpatului să respecte următoarea obligaţe: – să nu depăşească limita teritorială a judeţului Dolj, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar și să nu se apropie şi să nu comunice cu părţile civile și martorii din dosar”, se arată în hotărârea instanței. Procurorii au formulat contestație, care se va judeca la Tribunalul Dolj.

Reamintim că, o fată în vârstă de 18 ani și-a pierdut viața, și alți trei tineri au fost răniți, ajungând la spital pentru îngrijiri medicale, în urma unui teribil accident de circulație petrecut marți, 17 iulie a.c., dimineața, în jurul orei 3.00, în Craiova. Matei Uncheașu, în vârstă de 16 ani, care băuse, având o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, și care, în mod evident, nu avea permis de conducere, a plecat la plimbare cu mașina tatălui său și cu trei prieteni – fata de 18 ani și doi băieți de 15, respectiv 17 ani – însă la un moment dat, în apropiere de Hanul Doctorului, a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat. El și ceilalți doi băieți au scăpat cu leziuni care nu le-au pus viața în primejdie, însă pentru fată nu s-a mai putut face nimic. Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele tânărului.   

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj, un minor în vârstă de 16 ani, Matei Uncheașu, din Craiova, a luat mașina tatălui său, fără știrea acestuia, un Volkswagen Golf 4, și pe cei trei prieteni, și a pornit la plimbare. Din nefericire, în timp ce conducea mașina dinspre Centura de Nord a Craiovei către Hanul Doctorului, tânărul de 16 ani a pierdut controlul direcției şi s-a răsturnat în afara carosabilului. În urma accidentului a rezultat decesul tinerei de 18 ani, Andreea, pasageră pe locul din dreapta faţă a autoturismului, pentru care medicii sosiți cu ambulanța la fața locului n-au mai putut face nimic, şi rănirea uşoară a şoferului şi a altor doi 2 pasageri. Este vorba de doi băieţi de 15 şi respectiv 17 ani. Culmea este că, pe lângă faptul că nu avea permis, polițiștii au descoperit că tânărul de 16 ani consumase și băuturi alcoolice, în urma testării cu etilotestul rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele tânărului de 16 ani a fost deschis dosar penal pentru cele patru infracțiuni comise. „Evenimentul s-a petrecut pe fondul consumului de alcool și a lipsei de experiență în conducere. În acest caz a fost deschis dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj. În cursul zilei de miercuri, 18 august a.c., oamenii legii au primit rezultatul probelor de sânge recoltate luni noapte, fiind găsită o îmbibație alcoolică de peste 0,90 g/l alcool pur în sânge. Potrivit unor surse judiciare, băiatul de 16 ani este copilul unor magistrați craioveni. Tatăl este judecător la Secția Penală a Judecătoriei Craiova, în prezent judecător delegat la un penitenciar, iar mama lucrează la Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale din cadrul Tribunalului Dolj.

După ce a fost audiat, băiatul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore, în baza unei ordonanțe emise de procurorii craioveni și a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, însă instanța a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Procurorii au făcut contestație, iar Tribunalul Dolj a decis, pe 20 iulie a.c., ca minorul să fie plasat în arest la domiciliu.

Politica